01/11/2015

El değmeden çöpünüzü atın

Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2. Sakarya Mahallesi Danişment Caddesi'ne 400 ve 800 metreküplük ayak basmalı çöp konteynırlarını yerleştirdi. Vatandaşlar artık el değmeden çöplerini konteynırlara atabilecek.

Karesi İlçesi'nde eski çöp konteynırların değişimi devam ediyor. Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü şehirde ana arterlere ve ara sokaklara çöp konteynırlarını özenle yerleştiriyor. Kurulduğu günden bu yana bir çok sorunu tespit eden ve sorunları çözen Karesi Belediyesi, yıllardır hiç çöp konteynırı olmayan yerlere konteynır temin ediyor, kullanılması sağlık açısından tehlike arz eden çöp konteynırlarını yeniliyor. Vatandaşlar yeni nesil çöp konteynırları el değmeden rahatlıkla kullanabiliyor. Merkez ve kırsal mahallelerde 1827 tane de çöp konteynırı dağıtımı yapıldı, halen de dağıtımlar devam ediyor. Ayak basmalı 400 metreküplük ve 800 metreküplük çöp konteynırları 2. Sakarya Mahallesi Danişment Caddesi'nde ihtiyaca göre yerleştirildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler afişlerde çöp toplanma saatleri gibi teknik bilgilerin yer aldığı "Daha Temiz ve Daha Düzenli Bir Karesi' konulu afişleri halka dağıttı.