15/09/2014

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÖRENLE AÇILDI

Balıkesir'de eğitim öğretim yılı Çanakkale gazilerinden Mehmet Azman Çavuş adına yaptırılan ortaokulda düzenlenen tören ile açıldı. Törene Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın adına Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sağay katıldı.

OKULUN PEYZAJI KARESİ BELEDİYESİ'NDEN
Balıkesir'de 2014-2015 eğitim öğretim yılı Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu'nda düzenlenen tören ile açıldı. Çevre düzenlemesi Karesi Belediyesi tarafından yaptırılan Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu'ndaki açılış törenine, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sağay, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, ilçe belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda veli katıldı.
Törende konuşan Başkan Uğur, "2014-2015 Eğitim öğretim yılının velilerimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün en son vefat eden Çanakkale gazisi Çavuş Mehmet Azman dedemizin adını taşıyan Selçuklu mimarisinin örneği olan bu eğitim yuvasının açılışını yapmaktayız. Eserin adının bir Çanakkale Gazisi'nin adını taşıması bu töreni daha da anlamlandırmaktadır. Bu okulların hizmete girdiğini görmek bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Devletimiz çocuklarımızın eğitimi için hiç bir masraftan kaçınmamıştır. Hükümetimiz, devletimiz en fazla kaynağı Milli Eğitime ayırmaktadır" dedi.
Konuşmaların ardından halk oyunları gösterilerinin izlendiği etkinlikte Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan Azman Mehmet Çavuş Ortaokulu'nun açılış kurdelesi kesildi. Okula giren il protokolü burada çocuklara hediyeler vererek eğitim yılında başarılar diledi.