04/03/2016

Edip Başkan ve Yücel Başkan el ele Karesi Bir Büyük Aile

"Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor" projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve proje paydaşlarını Karesi İlçesi'nde konuk eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Büyük Bir Aile Balıkesir kavramını bizlere benimsettiği için Edip Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'de bu konuda bir ilk olma özelliğini taşıyan, tüm kamu kurum ve kuruluşlarını halk ile buluşturan "Balıkesir Bir BüyükAile Oluyor" projesinin  3. etabı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un deyimiyle "Balıkesir'in metropol ilçesi" Karesi'de yoğun ve coşkulu bir katılım ile gerçekleştirildi. Bayram havasında geçen final programı öncesinde 10 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi ve proje ortakları Karesi'de mahalle mahalle, ev ev gezerek, sağlık hizmetleri başta olmak üzere birçok hizmeti vatandaşın ayağına götürdü.

KARESİ'DE COŞKULU FİNAL

Yaklaşık 1 ay boyunca süren çalışmaların ardından final programı ise Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın katılımıyla Salih Tozan Kültür Merkezi önünden başlayarak Karesi AVM'de sona eren bisiklet turuyla başladı. Karesi AVM'ye kadar bisiklet ile gelen Başkan Yılmaz ve beraberindekiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u kapıda karanfillerle karşıladı. Program kapsamında açılan stantları gezen protokol daha sonra Karesi Toplantı Salonu'ndaki törene geçti.

KARESİ'NİN FARKI BİLİM TIR'I

Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Yücel Yılmaz, Büyükşehir'i, Büyük Aile projesini Karesi ilçesinde ağırlamaktan duyduğu  memnuniyeti ifade ederek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur, bu proje ile Türkiye'de bir ilki başlattı. Bütün kaynakların hepsinin tek noktadan aynı hedefe doğru ilerlemesi için bütün kurum ve kuruluşları bir arada toplayıp, 'Büyük Bir Aile Balıkesir' kavramını bizlere benimsettiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Yaptığınız bu dev projenin tüm Türkiye'ye de yayılacağına inanıyorum. Kurumlar arası barış, ortak hareket ve enerjiyi ortaya çıkarma kaynakları verimli kullanma sizinle başladı inşallah devam eder başkanım. Emeğinize sağlık, teşekkürler Edip Başkan” dedi. Karesi Belediyesi'nin diğer ilçelerden farklı olarak Bilim TIR'ı hazırlatıp projeye dahil ettiklerini kaydeden Başkan Yılmaz, ayrıca Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Matematik Cepte projesinin yeteri kadar olgunlaştığını belirterek, "Bu projemizi Büyükşehir Belediyemiz önderliğinde tüm Balıkesir ve Türkiye'ye yayabiliriz" açıklamasında bulundu.