15/04/2015

"Dünya bize, biz birbirimize emanetiz"

Karesi Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası programlarını 17 Nisan Cuma ve 18 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirecek. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, programlar öncesinde bir mesaj yayınladı.

Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) dünyaya teşriflerinin 1444. yılı nedeniyle gerçekleştirilecek olan Kutlu Doğum Haftası programları Karesi İlçesi'nde; 17 Nisan Cuma ve 18 Nisan Cumartesi günü yapılacak. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle mesaj yayınladı. Kutlu Doğum Haftası'nın 2015 yılı temasının 'Hz. Peygamber, Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku' olarak belirlendiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Günümüzde birlikte yaşama konusunda genelde insanlığın, özelde ise Müslüman toplumların karşılaştıkları sorunların çözümü için seferber olunmasına; dinlerin, özellikle de son hak din İslam'ın bakış açısının ortaya konmasına; tarih boyunca Müslümanların bu konuda geliştirdikleri hukukun bilinmesine; tarihi tecrübenin günümüze yansıtılmasına ve birlikte yaşama ahlakı konusunda bir bilinç oluşturulmasına ihtiyaç vardır.

Hiç şüphesiz Müslümanlar olarak, Kuran-ı Kerim'in ve son peygamberin (S.A.V.) çağlar üstü örnekliğini esas almakla sorumlu olduğumuz hatırlatmakta fayda görüyorum. İslam'ın medeniyetler inşa eden eşsiz ilkelerine, tarihte bu ilkelerin üzerinde yükselen model toplumlara, onların farklılıkları çatışmaları ve yıkım sebebi değil, gelişme ve zenginleme fırsatı olarak nasıl değerlendirildiğine odaklandığımız zaman, coğrafyamız yeniden güven yurdu haline gelecektir. Ülkemizde, gönül coğrafyamıza ve insanlığa barış, huzur, esenlik, merhamet, şefkat, adalet ve fazilet aşılamanın yolu, birlikte yaşama hukukunu ve ahlakını yeniden yaşanır kılmaktan geçmektedir. Dünya bize, biz ise birbirimize emanetiz."