02/06/2015

Doğan dedenin tekerlekli sandalye sevinci

Karesi Belediyesi, "Engelleri Birlikte Aşıyoruz" sloganıyla bir sosyal belediyecilik örneğine daha imza attı. Gıdadan giyime, doğalgazdan sağlığa kadar Karesililerin yardımına koşan belediye, bu kez 10 yıldır yürüyemeyen Hasan Doğan'ın eli ayağı oldu. Akülü tekerlekli sandalyesini Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'dan alan Hasan Doğan, koltuk değneklerini fırlatarak 'yaşasın özgürlük' diye haykırdı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz bir seçim vaadini daha yerine getirdi. Başkan Yılmaz, belediye seçim çalışmaları için daha önce gittiği Karesi İlçesi Ovacık Mahallesi'nde kendisinden akülü tekerlekli sandalye isteyen 62 yaşındaki Hasan Doğan'a tekerlekli sandalyeyi teslim ederek yüzünü güldürdü. Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu ve Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu'nun da katıldığı törende, akülü tekerlekli sandalye kutusundan çıkartıldı, kurulumu yapıldı ve Hasan Doğan'a kullanımı öğretildi. Tekerlekli sandalyeyi kullanmanın sevincini yaşayan Doğan, koltuk değneklerini fırlatarak "Yaşasın Özgürlük" diye haykırdı.

YARDIM ÇAĞRIMI BAŞKAN YILMAZ DUYDU

Başkan Yılmaz, yaklaşık 10 yıldır kemik erimesi nedeniyle ayaklarından rahatsız olan ve koltuk değneği ile yürümeye çalışan Hasan Doğan'ı, söz verdiği akülü tekerlekli sandalye ile Ovacık Mahallesi'nde ziyaret etti. Tekerlekli sandalye ile mahallelerine Başkan Yılmaz'ın girdiğini gördüğünde göz yaşlarına hakim olamadığını belirten Hasan Doğan, yıllardır yürüyemediğini ve koltuk altı değnekleriyle hayatın çok zor olduğu söyledi. Yıllarca Ovacık'ta çiftçilik yaptığını yalnız başına emekli maaşı ile geçindiğini belirten Doğan, akülü tekerlekli sandalye için çalmadık kapı bırakmadığını ve kendisinin yardım çağrısına Başkan Yücel Yılmaz'ın yetiştiğini söyledi.

"MANEVİ İHTİYAÇLARA ÖNEM VERİYORUZ"

Yeni Türkiye'de engelli vatandaşların daha rahat ve kaliteli bir yaşam sürmesi için çalıştıklarını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi. 'İnsanın olduğu yerde hizmette olmalı' sloganı ile hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Geleceğin güçlü Karesisi ile ilgili önemli hedeflerimiz var. Biz bütün sorunların sadece maddi anlamda çözülerek insanların mutlu olacağına inanmıyoruz. Biz öncelikle insanlarımızın manevi ve duygusal ihtiyaçlarını önemsiyoruz" dedi.