11/08/2016

Devlet Erkanı Ankara'da kımızı dipli mumla davet edildi

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Kurtdere Güreşleri Tertip Komitesi, başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere devlet erkanını 'kırmızı dipli mumla' güreşlere davet etti. Davet için Ankara'ya giden Başkan Yılmaz, Başbakanlık Tanıtım Fonu Genel Sekreterliği'nden, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan ve Kültür Turizm Bakanlığı'ndan alınacak hibelerle ilgili görüşmelerde bulundu.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir ve Kurtdereli Güreşleri Tertip Komitesi, 12-13-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 36. Geleneksel Kurtdereli Yağlı Güreşleri'ne davet için Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu, Başbakan Binali Yıldırım ile buluştu. Ankara temaslarına Ak Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasını dinleyerek başlayan heyete ziyaretlerinde Ak Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan eşlik etti. Grup toplantısının ardından 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY kaynaklı terör örgütünün yaptığı hain saldırının izlerini taşıyan Gazi Meclisi de gezen Başkan Yılmaz, Kemal Aydemir ve Tertip Komitesi, daha sonra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı ile bir araya gelerek kırmızı dipli mum ile güreşlere davet etti. Daha sonra sırasıyla Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Ergin Ergül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ayşe Kardaş, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Kasım Bostan'ı Kurtdereli Güreşleri'ne davet eden heyet son olarak Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, "Sizlerden Balıkesirli tüm vatandaşlarımıza selamlarımı iletmenizi istiyorum" dedi.

HEM DAVET HEM HİBE
Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan'ın Ankara'daki ziyaretlerde kendilerini yalnız bırakmadığını ifade Başkan Yılmaz, "Kasım Bostan gibi bir hemşehrimizin bizi Ankara'da temsil ediyor olması Balıkesir ve Balıkesirliler için büyük bir şans. Güreşlerimizi yapabilmek için Başbakanlık Tanıtım Fonu'ndan 750.000 TL, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan 500.000 TL, Kültür Turizm Bakanlığı'ndan da 500.000TL, Karesi İlçesi'ne yapılacak olan spor alanları projesi için (Halı Saha, basketbol sahası, Tenis Courtu) yine Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan 921.712 TL, hibe talebinde bulunduk. Bu hibelerin çıkması için emek harcayan Vekilimiz Kasım Bostan'a teşekkür ederim" dedi.