28/02/2015

Deve Kervanı, bugün Milli Kuvvetler'de

Deve Kervanı, bugün  Milli Kuvvetler'de

Karesi Belediyesi, bugün ve yarın yapılacak olan deve güreşlerine hazır. Başkan Yücel Yılmaz'ın kent protokolünü minyatür deve ile davet ettiği Karesi Deve Güreşleri, Balıkesir'de festival havası estirecek. Güreşlerin ilk gününde Milli Kuvvetler Caddesi'nde yapılacak olan deve kervanı ile yıllar önce yaşanan manzara bugün yeniden yaşatılacak.

'TARİHİ MANZARAYI KAÇIRMAYIN'

Karesi Belediyesi, bugün ve yarın yapılacak olan Deve Güreşleri'ne hazır. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın kent protokolünü minyatür deve ile davet ettiği Karesi Deve Güreşleri bugün başlıyor. Saat 14.00'de Zağnos Paşa Cami önünde mehter takımı ve halk oyunları gösterileri yapılacak, ardından 15 deve eşliğinde Milli Kuvvetler Caddesi'nde tarihi canlandırmak için kortej yürüyüşü yapılacak. Zağnos Paşa Cami önünden başlayarak Milli Kuvvetler Caddesi üzerinden yürüyecek olan Deve Kervanı ile yıllar önce yaşanan manzara yeniden yaşatılacak.

Renkli görüntülere sahne olacak Deve Kervanı ile Karesi İlçesi tarihi bir manzaraya ev sahipliği yapacak. Etkinlik öncesinde güreşlerin yapılacağı alanda incelemeler yapan Başkan Yücel Yılmaz, kervan ile birlikte Karesi'de tarihin yeniden canlanacağını ifade etti. Güreşlere ülke genelinden yaklaşık 145 devenin katılacağını kaydeden Yılmaz, "Çocuklarımızın 'biz babamla beraber deve güreşlerine giderdik' diyebilecekleri bir festival yapacağız. Tüm halkımızın eşleri, çocukları ve torunları ile gelmesini istiyoruz" dedi.

Karesi Deve Güreşleri'nin ikinci gününde ise etkinlikler saat 10.00'da mehter ve halk oyunları gösterileriyle başlayacak. Yeni Sanayi Sitesi 3. Kapı'da, saat 11.00'de kurban kesilerek ve dualarla güreşlerin açılışı yapılacak. Saat 12.00'de Mustafa Keser konseri, 13.00'de ise kupa güreşleri gerçekleştirilecek.