28/09/2016

Daha yeşil Karesi için ileri teknoloji çim ekimi

Karesi Belediyesi, çimleme çalışmalarında son teknolojiden faydalanıyor. Püskürtme çim olarak bilinen Hydroseeding yöntemini bu yılki çim ekimi çalışmalarında kullanan Karesi Belediyesi, hem ekonomik hem de hızlı bir şekilde ekimleri gerçekleştiriyor.

Karesi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, son teknoloji ürünü çim ekme sistemlerinden 'Hydroseeding' ile Kuvayi Milliye Mahallesi 141. Sokak'ta çim ekme çalışmaları yaptı. Karesi'nin değişim ve dönüşümünde projelerinin büyük bir bölümünü yeşil alanlara ayıran Karesi Belediyesi, çimleme çalışmalarında son teknolojiden faydalanıyor. Diğer çim ekim yöntemlerinden daha ekonomik olan Hydroseeding yöntemi ile hızlı bir biçimde çim ekimi gerçekleşiyor.

UZUN SÜRE KULLANILAN ÇİM ALANLAR OLUŞTURULUYOR

'Hydroseeding' yöntemi; tohum, gübre, malç ve yapıştırıcı gibi malzemelerin su ile birlikte bir makine tankı içerisinde karıştırılması ile oluşan malzemenin hortumla ince bir tabaka olarak toprak yüzeyine püskürtülmesi yolu ile yapılmaktadır. Zemine uygun çim tohumlarıyla birlikte hazırlanan karışım daha sonra tankın içerisinde basınçlı suyla birleşerek püskürtme yöntemiyle ekiliyor. Püskürtme çim olarak da bilinen ve diğer yöntemlere oranla daha başarılı olan hydroseeding püskürtme çim yöntemi ile çim ekilen toprak, yabancı bitki tohumları içeren herhangi bir toprak, gübre içermediği için çim alan uzun bir süre kullanılabilir.