29/07/2015

Daha estetik daha yeşil Karesi

Daha estetik daha yeşil Karesi 'İnsan Odaklı' hizmetlerini sürdüren Karesi Belediyesi, bütün ilçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmayı amaçlıyor. Bunun için Fen İşleri, Park ve Bahçe Müdürlükleri; park, yeşil alan, çim biçme, sulama ve kaldırım çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

Karesi Belediyesi, asfalt sezonun açılışını yaptığı Yeni Sanayi Sitesi 2. Kapı, Balıkesir Ticaret Borsası arasındaki asfaltlama çalışmasının ardından bu kez aynı bölgede kaldırım ve bitkilendirme çalışması başlattı. Yeni nesil modern ve kullanışlı kaldırımlarla şehre estetik de kazandıran düzenlemeler Fen İşleri ekiplerince ara verilmeden uygulanmaya devam ediyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü yangın tehlikesi olma riski olan yabani otların yer aldığı alanlarda yaptığı biçme çalışmaları ile olası yangın vb. tehditlere karşı önlem alıyor. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, çalışmaların her alanda yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek; “Belediye olarak her alanda Karesi'yi yaşanabilir bir kent haline getirmek adına çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam ediyor. Belediyemiz Fen İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlüklerine bağlı ekiplerimiz çalışmaları birçok noktada ve alanda devam ettiriyor. Karesi'de kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak istiyoruz. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ekiplerimizin, park ve bahçelerde yaptığı çalışmalarla, vatandaşlar bu mekânlarda daha kaliteli, daha güzel zaman geçirecek. Karesililerin hak ettiği insan odaklı hizmetleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.