06/11/2014

Cemal Kocataş Büyükşehir ve Karesi'yi temsil etti

Cemal Kocataş  Büyükşehir ve Karesi'yi temsil etti

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi'nin meclis üyesi Cemal Kocataş, Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'na katılarak hem Büyükşehir'i hem de Karesi Belediyesi'ni temsil etti.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başkanlığında İstanbul'da gerçekleştirilen Ekim ayı meclis toplantısında, 2015-2019 Stratejik Planı, 2015 Yılı Birlik Bütçesi, Kadro İptal, İhdas ve Değişiklikleri konuları görüşülerek karara bağlandı. Birliğin Genel Sekreteri Hayrettin Güngör encümen toplantısında görüşülen gündem başlıklarına ve belediyelerin sorunlarına dair açıklamalarda bulundu. Güngör ayrıca Birliğimizin son dönemlerdeki faaliyetlerine ilişkin bilgiler aktardı.

69 YILLIK GEÇMİŞİ VAR

Türkiye Belediyeler Birliğinin geldiği noktayla ilgili değerlendirmeler yapan Başkan Kadir Topbaş, “Birliğimizin 69 yıllık bir geçmişi var. Biz yerel yönetimlerin ortak sesiyiz. Geçmişle mukayese edersek etki ve yetkilerimiz daha da arttı ve dikkate alınır duruma geldi. Birçok yasal düzenlemeye katkı sağladık, öneriler sunduk” şeklinde konuştu.