17/09/2015

Bu şut 68 okulda hizmet için

Karesi İlçesi'ndeki 15 okula basketbol ve halı sahaların da yer aldığı sosyal donatı alanları kazandıran Karesi Belediyesi, 2019 yılı sonuna kadar ilçedeki 68 okulun tamamını 365 gün nefes alır hale getirecek. İnceleme yaptığı sahada ilk denemeyi de yapan Başkan Yücel Yılmaz, "Halkımıza güzel eserler bırakmaya devam edeceğiz" dedi.

Karesi Belediyesi, "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında okullardaki çalışmalarını sürdürüyor. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Zafer İlkokulu'nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. "Okullar Hayat olsun" projesi kapsamında 15 okulda çevre düzenlemesi ve sosyal donatı alanlarının yapıldığını açıklayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 2019 yılına kadar ilçe genelinde toplam 68 okulun bahçesinin modern sosyal donatı alanlarına sahip olacağını söyledi. İlçedeki okulların çocukların nefes aldığı alanlara dönüşeceğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Semtte yaşayan insanlar okul dışında da buraya gelerek yararlanabilecekler. Biz başına bir bekçi koyup öğrenciler gidince kapanan bir okul değil, 7 gün 24 saat nefes alan okulların oluşması için çalışıyoruz" dedi.

"HALKIMIZA ESERLER BIRAKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

"Okullar nefes alsın" diyerek bu sene Sevinç Kurşun İlkokulu ve Ali Hikmetpaşa İlkokulu'nun bahçesine yüzme havuzları kurduklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, "6 binden fazla öğrencimize; yüzme eğitimi, geleneksel sokak oyunları, Peygamber Efendimizdin hayatının anlatıldığı ve ailede mutluluk, anne babaya saygı gibi konu başlıklarını taşıyan değerler eğitimi verildi. İnsanlar okullara diploma almak için zorunlu gidiyor ama 'Okullar Hayat olsun' projesi ile spor yapmayı seven insanlarımız da gönüllü olarak okullarımıza gelecek. 365 gün insanların içerisinde bulunacağı hareketli okullarımızın olmasını istiyoruz. Bunların da olması için fiziksel imkanlar gerekiyor. Biz Karesi Belediye meclisinde bazı arkadaşların çekimser kalmasına rağmen projeyi onayladık ve fiziksel alt yapının düzenlenmesini üstlendik. Biz hizmet etmeye ve halkımıza böyle güzel eserleri bırakmaya devam edeceğiz" dedi.

"OKULLAR, KARESİ İLE HAYAT BULDU"

Karesi Belediyesi'ni eğitime verdiği önem nedeniyle kutlayan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, "Bu düzenlemeler yalnızca Zafer İlkokulu'nda değil ilçedeki 15 okulda yapılıyor. Bunların dışında bazı okullarda kantin alanları da yapıldı. Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özellikle belediye başkanımızın eğitimci bir kimliğe sahip olması bizler için büyük şans. Okullar Hayat Olsun projesi sizinle birlikte hayat buldu. Gerçekten çok teşekkür ederiz" açıklamasında bulundu.

"ÖĞRENCİLER, KALİTELİ SPOR YAPACAK"

Zafer İlkokulu'nun bahçesinde öğrencilerin kullanamadığı taşlık mezbelelik bir alan olduğunu belirten Okul Müdürü Ahmet Ercan, "Yücel Başkanımızın gayretleriyle bahçemizde büyük bir halı saha, 4 basketbol potasının yer aldığı öğrencilerimizin kalite spor yapabilecekleri bir spor kompleksimiz oldu. Sahalarımız tel örgülerle kapatılarak oyun esnasında çocuklarımız biri birine top gelme suretiyle zarar veremeyecek olması da ayrı bir güzellik. Okulumuzun bahçesinin tamamı belediye ekipleri tarafından yeşil alanlarla donatıldı" dedi.

Okullar açıldığı zaman çocuklar için büyük bir sürpriz olacağını ifade eden Müdür Ercan, okulda yapılan bütün çalışmaların masraflarını Karesi Belediyesi'nin karşıladığını ve çok teşekkür ettiğini söyledi.