10/09/2015

Biz hazırız, bizi de alın askere

6 bin öğrencinin eğitim aldığı Karesi Spor Okulları'nın sertifika töreni Türk Bayrağı altında gerçekleştirildi. "Biz hazırız, bizi de alın askere" pankartı açan öğrenciler, dosta düşmana, "Biz bir ölür, bin doğarız" mesajı verdi.

Karesi Belediyesi bünyesinde kurulan Karesi Spor Okulları, 6 binden fazla öğrenciye yaz boyunca farklı branşlarda eğitim verdi. Eğitimleri başarı ile tamamlayan yaklaşık 550 öğrenci, Amfi Tiyatro'da düzenlenen tören ile sertifikalarını aldı. Törende sahneye Türk Bayrağı ile çıkan minik öğrenciler, "Biz hazırız, bizi de alın askere" yazılı bir pankart açtı. Tribünlerde arkadaşlarını izleyen öğrencilerin ellerindeki "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Nöbet sırası bizde", "Biz bir ölür, bin doğarız" dövizler dikkat çekti. İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan törende, son günlerde artan terör olayları nedeniyle dualar edildi. Şanlı Türk Bayrağı'nın gölgesinde gerçekleştirilen sertifika törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz katıldı ve çocuklara sertifikalarını takdim etti.

"ASKERLERİMİZ, POLİSLERİMİZ
GELECEĞİMİZ İÇİN ŞEHİT OLUYOR"

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Spor Okulları'nın, çocukların eğitimine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Çocukların geçmiş yıllara göre daha rahat yaşadıklarını vurgulayan Başkan Uğur, "Biz çocuklarımızın daha da iyi şartlar altında büyümelerini istiyoruz. İşte askerimiz, polisimiz, çocuklarımız için geleceğimiz için ülkemiz için şehit oluyor. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. İnşallah bu gençlerimiz vatansever, milliyetçi, geleneklerine bağlı bir şekilde yetişecek. İşte bütün çabalarımız emeklerimiz bunun için" dedi. Başkan Uğur, çocuklara; geleceğin idarecileri sizler olacaksınız, iyi çalışın, Türkiye sizi bekliyor" nasihatinde bulundu.

"ÇOCUKLAR OKULLARA HAZIR"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "30 Mart'tan sonra Balıkesir'de farklı bir belediyecilik anlayışı başladı. İşte bu farkı Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz gösteriyor. Sağolsun varolsun" diyerek vatandaşların Başkan Yılmaz'ı alkışlamasını istedi. Okullar tatil olduktan sonra içeriğinde; futbol, yüzme, basketbol, değerler eğitimi diğer oyunların yer aldığı Karesi Spor Okulları'nın başladığını ifade eden Başkan Uğur, "Gençlerimiz hem spor yaptılar hem dinlendiler hem de enerji topladılar, şimdi de okullar yeniden açılıyor. Çocuklarımız okullarda daha başarılı olacaklar çünkü Karesi Spor Okullarıyla gençlerimiz daha iyi yetişiyor" dedi.