03/04/2017

Başkan Yücel Yılmaz, güne Kamçılı'da başladı

16 Nisan'da yapılacak referandum için 'evet' turlarına devam eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Cuma sabahına Kamçılı Mahallesi'nde başladı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir ve teşkilat mensuplarıyla birlikte 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Sistemi Halk Oylaması için saha çalışmalarına devam ediyor. Cuma sabahı Kamçılı Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Yılmaz, 16 Nisan'da devlet sisteminin değil hükümet sisteminin değişeceğini, daha gelişmiş ve istikrar sağlayan bir sisteme geçileceğini vurgulayarak, "Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir sözünü hayata geçiriyoruz. Bundan sonra son söz de karar da milletimizin" dedi.

HEDEFLERİMİZE ULAŞMAYI KOLAYLAŞTIRACAK
1950'den bugüne Türkiye'de 67 yılda ömürleri ortalama 17 ay olan, 48 hükümet kurulduğunu belirten Yücel Yılmaz, "17 ayda bir hükümet ne yapabilir" dedi. Yeni sistemle hükümetin 5 yıllığına sandıkta seçileceğini, milletin bir sandıkta vekilleri, diğer sandıkta da cumhurbaşkanını seçeceğini söyleyen Yılmaz, "Yeni sistem ülkemizin demokraside ve ekonomide ulaşmak istediği hedeflere yürüyüşünü kolaylaştıracaktır" açıklamasında bulundu.

MİLLETİN ANAYASASI
Yeni Anayasa'nın "milletin Anayasası" olduğunu vurgulayan Başkan Yücel Yılmaz, "Bundan sonra hakimiyet kayıtsız şartsız sizindir. Son söz de sizin, karar da. Ülkemizin geleceğine, egemenliğimize ve cumhurun bundan sonra söz sahibi olacağı, güçlü sisteme Karesi'nin evet diyeceğine inanıyorum" açıklamasında bulundu.