30/03/2017

Başkan Yücel Yılmaz, "Allah bu topraklara her şeyi vermiş"

Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir'in daha önce görev yaptığı Tokat Erbaa'nın muhtarları Karesi Belediyesi'ni ziyaret etti. Erbaalı muhtarlarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, Balıkesir hakkında "Allah bu topraklara her şeyi vermiş" diyerek Balıkesir'in Türkiye'yi doyuran il olduğuna bir kez daha vurgu yaptı.

Tokat Erbaa İlçesi'nin muhtarları Karesi Belediyesi'ni ziyaret etti. Erbaalı muhtarları daha önce Erbaa'da kaymakamlık yapan Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediye meclis salonunda ağırladı. Başkan Yılmaz muhtarlara belediye hakkında bilgiler verdi. Karesi Belediyesi'nde incelemelerde bulunan Erbaa muhtarları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu Çocuk Köyü, Çay Deresi Rekreasyon projelerini yerinde inceledi.

"BİRLİKTELİĞİ DE KARESİ'YE TAŞIDIK
Karesi Kaymakamı Demir, Erbaalı muhtarlara Karesi İlçesi ve Karesi Belediyesi'nin kurumsallığı hakkında bilgiler verdi. Karesi Belediyesi'nin profesyonel personellerle çalıştıkları için iyi bir sistem oturttuklarını vurgulan Kaymakam Demir, "Erbaa İlçesi'nin 74 köyü 44 de merkez mahalle muhtarlığı var. Biz sürekli insana değer vererek hizmet etmeyi amaçladık. Bizi insanımıza en iyisi en doğrusu güzel yakışıyor. Bu noktada sürekli bir çatı altında olduk, halkımızın dertleri her zaman bizim derdimiz oldu. Birlikteliği her zaman çoğaltmaya çalıştık. Erdaa'daki birlikteliği de Karesi'ye taşıdık" dedi.

"KÜLTÜR YOZLAŞMASINI ENGELLİYORUZ"
Karesi'de 47 kırsal 23 de merkez mahalle olduğu bilgisini veren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediyenin düzenlediği Kurtdereli Güreşleri gibi kültürel faaliyetler ve kırsal mahallelere yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Balıkesir'de çiftçilik, sanayi ve hayvancılık sektörlerinde iş gücünün olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Allah bu topraklara her şeyi vermiş, Türkiye'yi doyuran illerden bir tanesi. Şehrin büyümesi için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bunu başarmak içinde proaktif düşünüyoruz yani önden eylem planı yapıyoruz. Şehrin nüfusunu dengeleyecek imar planları açıyoruz, organize sanayisini belirli yerlerde topluyoruz. Ne gece kondumuz olsun ne de sanayileşme kültür yozlaşmasını getirsin. İşte bunları dengede tutmak için daha çok seçici olup daha çok dikkat ediyoruz" dedi.