05/05/2015

Başkan Yılmaz'ın Pazar mesaisi köylerde

Pazar mesaisini kırsal mahalle hayırlarına ayıran Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bir günde 6 köye gitti.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Pazar gününün tamamını mahalle hayırlarında geçirdi. Kocaavşar, Turplu, Ovacık, Kamçılı ve Kurtdere'de yapılan mahalle hayırlarının yanı sıra kendi memleketi olan Susurluk Babaköy'de gerçekleştirilen hayra da katılan Başkan Yılmaz'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Pazar mesaisi kırsal mahallelerde halka ile birlikte yapan Yılmaz, samimi ve güzel bir ortamda gerçekleşen bu tür etkinliklerin, toplumun birlik ve beraberliğine güç kattığını ifade etti. Mahalle hayırlarına Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir ve Ak Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Mahmut Poyrazlı da katıldı.

Kültürümüzü yansıtan gelenek, görenek, töre ve inançların bu tür organizasyonlarla geleceğe taşınacağına inandığını söyleyen Başkan Yılmaz, "Allah hayrınızı kabul etsin. Bir araya gelmemize vesile olan herkesten Allah razı olsun. Mahallelerinize belediye elinin değdiğini kısa bir süre sonra hissedersiniz. Sizlerden aldığımız destekle elimizden geleni yapacağız. Bir ve beraber olmak güzel. Bu tür gelenekleri korumak lazım. Mahalle hayırları kaynaşma, birlik ve beraberliğe vesile oluyor. Bu kültürleri yaşatmak çok önemlidir, bizden sonraki kuşaklara da bunu aktarmak bizim görevimizdir" açıklamasında bulundu.