06/09/2016

Başkan Yılmaz'dan Elmalı Güreşleri'ne destek

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Antalya'nın Elmalı ilçesinde gerçekleştirilen 664. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'ne katıldı.

"Karesi'nin gülenyüzü, ata sporu yağlı güreşin en büyük destekçisi' anonsuyla er meydanına davet edilen Başkan Yılmaz, güreş camiası tarafından büyük coşkuyla karşılandı.  77'si başpehlivan olmak üzere binden fazla güreşçinin er meydanına çıktığı Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'ne Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin'in daveti ile katılan Başkan Yılmaz, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada ata sporunu çok daha iyi yerlere taşımak için kararlı olduklarını söyledi.

BİZLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Başkan Ümit Öztekin'in Ağustos ayında yapılan 36. Kurtdereli Güreşleri'ne katılarak kendilerini yalnız bırakmadığını vurgulayan Yılmaz, ecdat emaneti olan yağlı güreşlere büyük önem verdiklerini ve bu geleneğin devam ettirilmesi, gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamak istediklerini belirtti. Yılmaz, "Başkanımız Ümit Öztekin'e destek olmak için bugün Elmalı Er Meydanı'ndayız. Kendilerine misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Öztekin ise Yılmaz'a Elmalı Yağlı Güreşleri'ne katılarak kendilerine destek olduğu için  teşekkürlerini iletti. Başkanlar, yağlı güreşlerin öncesinde ise Sinan-ı Ümmi Türbesi'ni ziyaret etti.