13/10/2015

Başkan Yılmaz'dan Almanlara Türk usulü karşılama

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Schwabisch Hall'den gelen heyeti kapıda "Selamünaleyküm" diyerek karşıladı, "Bizim kapımız size her zaman açık" dedi.

Karesi Belediyesi'nin kardeş şehri Schwabisch Hall'den Türkiye'yi gezmek için gelen 37 kişilik grup Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı ziyaret etti. Alman konuklarını kapıda "Selamünaleyküm" diyerek karşılayan Yılmaz, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. "Sizleri Balıkesir'de ağırlamak bizim için bir şereftir" diyen Yılmaz, Karesi'nin 1360'lı yıllarda Türklerin yaşadığı bir bölge olduğunu ifade etti. Karesi Belediyesi'nin kapılarının Schwabisch Hall'den gelen konuklara her zaman açık olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Sizlere şehrimizi tanıtmaktan onur duyarız" dedi.

Karesi ile Schwabisch Hall'in dostluğunun çok farklı olduğunu dile getiren Yılmaz, konuklarına İngilizce olarak Geleneksel Kurtdere Güreşleri hakkında bilgi verdi ve tanıtım filmini izletti. Yücel Yılmaz, heyeti gelecek yıl yapılacak olan Kurtdere Güreşleri'ne de davet etti.