15/12/2015

Başkan Yılmaz, üniversite öğrencileriyle buluştu

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun düzenlediği Kariyer Sohbetleri'nde üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Biz yeni neslimize çok güveniyoruz. Türkiye bugün yetişen nesil ile dünya lideri olacak" dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve eşi Mehtap Yılmaz, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından düzenlenen Kariyer Sohbetleri etkinliğine konuk oldu. Eğitim ve iş hayatındaki tecrübeleri paylaşarak öğrencilere tavsiyeler veren Başkan Yılmaz, kariyer planlamasının önemine dikkat çekti, " Ne yapacağınızdan çok ne yapmayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Kariyerinizi planlarken rüzgarın estiği yöne kendinizi bırakırsanız olmaz" dedi. Kariyer planlaması yaparken öğrencilerin başarılı ve başarısız örnekleri,  doğrular ve yanlışları kendisine idol seçmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Yılmaz, "Ne iş yaparsanız yapın, kaliteli yapın. Yaptığınız işi severek, gönülden yapın. Biz yeni neslimize çok güveniyoruz" açıklamasında bulundu.

KARİYER PLANLAMASI

Kariyer planlamasının önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Ne yapacağınızdan çok ne yapmayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Kariyerinizi planlarken rüzgarın estiği yöne kendinizi bırakırsanız olmaz. Ne istediğinizle alakalı bir plan yapmanız lazım. İlk yapacağınız iş hedefinize uygun alt yapıyı oluşturmak. Kariyer planlamanızda idol alacağınız şey başarılı ve başarısız örnekler, yanlışlar ve doğrular. Başarılı olabilmeniz için çalışma prensibiniz olması, kendinizi yenilemeniz ve rekabetin içerisinde olacak bir özgüvene sahip olmanız gerekiyor" dedi.

HAYALLERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ

"Okuduğunuz bölüm kadar hayalleriniz de önemli" diyen Başkan Yılmaz, "Hayatın her anının ayrı bir anlamı var. Sizlere şiddetle tavsiyem, onun tadını zamanında çıkarın. Ama aynı zamanda yapmanız gerekenleri de zamanında yapın. Eğer tecrübeyi keşkelerle kapatmaya çalışırsanız, anlamlı olmaz. Sizin mezun olan arkadaşlarınızın yaşadıklarınıza bakmanız gerekiyor. İnsanlar ciddi mücadeleler vererek belirli noktalara gelebiliyor. Hep eleniyor, hep karşılaştırılıyorsunuz" açıklamasında bulundu.

İŞİNİZİ SEVEREK YAPIN

Gençlerin yeni bir ufka ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, Türkiye'nin bugün yetişen nesil ile dünyada lider olacağına vurgu yaparak, "Ne iş yaparsanız yapın, kaliteli yapın. Yaptığınız işi severek, gönülden yapın. Biz yeni neslimize çok güveniyoruz" dedi. Türkiye'nin artık dünya ile eşit şartlarda yarıştığını ve ülkemizin dünya ile entegrasyonunda bir problem olmadığını kaydeden Başkan Yılmaz, "Tek ihtiyaç duyduğumuz şey milli bir politika ve işini gönülden yapan yeni nesil" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİ ÖNEMSİYORUZ

Öğrencileri önemsediklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Biz üniversite öğrencilerimizle birlikte, Balıkesir'i bu nüfusuyla metropol şehirlerin sunduğu imkanları sunan bir şehir haline dönüştürebileceğimize inanan bir yönetimiz. Bu nedenle özellikle de üniversite öğrencilerimiz bizim için çok değerli. Balıkesir'in ileride bir marka değeri olacaksa buradan giden öğrencilerin Balıkesir ile ilgili olumlu duygularıyla olacak" dedi.

YENİ TÜRKİYE GENÇLER İÇİN FIRSAT

Yeni Türkiye'de gençlere her türlü fırsatın sunulduğuna dikkat çeken Başkan Yücel Yılmaz, "Bu fırsatları iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Zafer sahibi olmak istiyorsanız her zaman dürüst olun. Dürüst ve samimi olduğunuz bir de çok çalıştığınız zaman her yerde başarılı olursunuz" açıklamasında bulundu. Başkan Yılmaz, söyleşinin ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.