01/08/2016

Başkan Yılmaz, muhtarlarla demokrasi nöbetinde

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana meydanlarda demokrasi nöbeti tutan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, platforma muhtarlarla çıkarak, tek bir vücut olduklarını ve darbeye, darbecilere karşı hep birlikte dimdik durduklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Balıkesir Milli İrade Meydanı'nda başlayan demokrasi nöbetlerinde 15. gün geride kaldı. Vatandaşların ilgisinin giderek arttığı nöbetlerde Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Karesili muhtarlarla platforma çıktı. Türk bayraklarıyla birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı nöbette, FETÖ'ye lanet okuyan ve birliktelik mesajı veren pankartlar taşıyan vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar attı. FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

BOSNA'DAN KARESİ'Yİ YÖNETTİ
Muhtarlarla birlikte platformda halka seslenen Başkan Yılmaz, muhtarlarla tek bir vücut olduklarını ve darbeye, darbecilere karşı hep birlikte dimdik durduklarını söyledi. Daha önce de muhtarlarla birlikte Bosna-Hersek'e gittiklerini belirten Başkan Yılmaz, bazı temaslarda bulunmak için yine Bosna-Hersek'in Başkenti Saraybosna'ya gittiğini ve darbe girişimini oradayken öğrendiğini söyledi. Saraybosna'da olmalarına rağmen hemen Türkiye ile iletişime geçerek havaalanlarındaki uçakların kalmasını engellemek için iş makinelerinin sevkiyatını koordine ettiklerini, halka gerekli bilgilendirmeyi yapacak mesajların atılması için sürekli Balıkesir'le irtibat halinde olduğunu açıkladı.

EN İYİ ALTYAPI HAZIRLANIYOR
15 Temmuz'un darbecilere darbe olarak geri döndüğünü ifade eden Başkan Yılmaz, "Devletimiz kendi içine sızmış farklı düşünceye sahip haşaşileri yani FETÖ terör örgütünü içimizden ayıklamaya çalışıyor. Devletimiz, bir daha böyle demokratik hayatımıza, milli irademize, demokrasimize, müdahale edecek hiç kimsenin cesaret edemeyeceği ve bunun sebebi olan insanların hepsinin en ağır şekilde cezalandırılacağı bir altyapıyı hazırlıyor" dedi.

"BUNDAN SONRA ÖNÜMÜZ HEP AÇIK"
Bu olaydan sonra ana muhalefet partisi ve diğer partilerin bir araya geldiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Bundan sonra ülkemizin önü hep açık. Milletimizin duasını alan bir liderimiz var. Seçilmiş hükümet, seçilmiş bir liderle, bürokratik oligarşinin ortadan kalktığı, ekonomimizin de askeri gücümüzün de daha iyi seviyeye çıktığı bir Türkiye için gerekeni yapacağız. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar meydanlarda nöbet tutmaya devam edeceğiz" dedi.

"MİLLETİMİZ İSTİKBALİNİ TERÖRİSTLERE VERMEDİ"

Karesi muhtarları adına platforma çıkan Mirzabey Mahallesi Muhtarı Cihat Kayalı, 15 Temmuz gecesi asker görünümlü vatan hainlerinin yurdumuzu kana bulayacağını ve Türk halkının direnişi karşısında emellerine ulaşamadıklarını söyledi. Muhtar Kayalı, "15 Temmuz'dan buyana Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa fırlayan ve darbeyi imanı, yüreği ve yumruğu ile durduran kahraman milletimiz dinini, istikbalini, silahlı teröristlere bırakmadığı için tebrik ediyorum. Bu kutsal davada şehit olanlara Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi.