13/03/2015

Başkan Yılmaz; "Kadınlarımız Türkiye'nin gücüne güç katıyor"

Girişimci iş kadınlarını ağırlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ticari girişimcilik noktasında söz sahibi olmaya başlayan kadınların Türkiye'nin gücüne güç kattığını söyledi.

Balıkesir Girişimci İş Kadınları Derneği (BAGİKDER) Başkanı Yasemin Afacan ve ekibi, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı ziyaret etti. 2014 yılının Aralık ayında kurulan derneğin çalışmaları ve projeleri hakkında Başkan Yılmaz'a bilgi veren Yasemin Afacan, kadın girişimcilerin her geçen gün daha güçlenerek ticari hayatta söz sahibi olduğunu söyledi. Kadın girişimcilerle iftihar ettiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, "Sizlerin ticari hayatta söz sahibi ve başarılı olmaları bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

LAVANTA YETİŞTİRECEKLER

Lavanta yetiştiriciliği konusunda bir proje hazırladıklarını dile getiren Dernek Başkanı Yasemin Afacan, "Bu bitkinin yetiştirilmesi Balıkesir'e de büyük katkı sağlayacak" dedi. Lavantanın gelir getiren ancak fazla tanınmayan bir bitki olduğunu ifade eden Afacan, yetiştirilecek bitkileri ihraç etmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Kırsal mahallelerde yaşayan çiftçilerin gelir getirmediği için sebze yetiştirmek istemediklerini söyleyen Afacan, proje kapsamında ilk olarak lavanta yetiştirmek isteyen kişilere eğitim vereceklerini belirtti.

TİCARETTE KALİTEYİ ARTTIRACAKLAR

Kadın istihdamı noktasında son yıllarda yaşanan pozitif gelişmelerin yanında, ticari girişimcilik anlamında her geçen söz sahibi olmaya başlayan kadınların Türkiye'nin gücüne güç kattığını dile getiren Başkan Yılmaz, Türkiye'de kadınların siyasi ve ticari hayatta ön plana çıkmasının kalitenin artmasına neden olacağını belirtti. Kadın elinin değdiği her yerde güzelliklerin ortaya çıktığını ifade eden Başkan Yılmaz, “Kadınlarımızın ticari, sosyal, siyasi, vakıf ve dernek gibi kurumların içerisinde daha fazla olmalarını arzu ediyoruz. Güçlü Türkiye ancak kadınlarımızın başarısıyla elde edilebilir. Her alanda daha aktif rol alan kadınlarımız, Yeni Türkiye’nin gücüne güç katacaktır" açıklamasında bulundu.