08/03/2016

Başkan Yılmaz, "Hedef: Karesi'deki eğitim kalitesini arttırmak"

Rutin olarak sürdürdüğü okul ziyaretleri kapsamında Kayabey Ortaokulu'nda öğrencilerle bir araya gelen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hükümetin "Türkiye'de eğitim seferberliği" başlattığını vurgulayarak, "Bizler de kentimizdeki eğitim kalitesini arttırmak için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, her yaştan, her kesimden insanla bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda gün boyunca Karesi'nin bir adım daha ileriye gitmesi için mesai harcayan Başkan Yılmaz, öte yandan yarının büyükleri olan çocukları da ihmal etmiyor. İlçedeki okulları ziyaret ederek, eksiklikleri yerinde tespit eden Yılmaz, Kayabey Ortaokulu'ndaydı. Belediye olarak kentteki eğitimin kalitesini arttırmak ve okulların fiziki şartlarını iyileştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Biz dünyaya medeniyet öğretmiş olan bir milletiz. Bu nedenle sorumluluklarımız var. Bizler, kentteki eğitimin kalitesini arttırmak için çalışıyoruz" dedi.

YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜ VURGUSU

Başkan Yılmaz'ı okullarında ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Okul Müdürü Seyfullah Akkaya, "Başkanımıza belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitime verdiği destekler nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi. Öğrencilerin eğitim hayatlarında başarılı olabilmeleri için çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Bir ulusun gücü insan çokluğuyla değil, yetişmiş insan gücüyle ölçülür. Tüm insanların kaderi birbiriyle bağlantılıdır" dedi.

SORUMLULUKLARIMIZ VAR

Türkiye'de "eğitim seferberliği" ilan edildiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, "Bu ülkede yaşayan öğrenciler dünyanın en ucundaki yaşıtıyla rekabet edebilecek durumda olmalıdır. Biz bin yıllık tarihi olan, dünyaya medeniyet öğretmiş olan bir milletiz. Bu nedenle sorumluluklarımız var. Bizler, kentteki eğitimin kalitesini arttırmak için çalışıyoruz" dedi.

LOKMA HAYRINA DA KATILDI

Öğrencilerin büyük bir ilgiyle dinledikleri ve yer yer sorular sordukları Başkan Yılmaz, kariyerin insan yaşamında önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, "Gelecek adına iyi hedefler belirlemeniz ve bunları ulaşmanız bize mutluluk verecektir" açıklamasında bulundu. Başkan Yılmaz ayrıca okul bahçesine oğulları merhum Tolga Gündoğan adına çeşme yaptıran Gündoğan ailesinin yaptığı lokma hayrına da katıldı.