19/04/2016

Başkan Yılmaz, "Güreşçilerimizin Futbolculardan Eksiği Yok"

Güreş ağalarıyla yağlı güreş sporu ve geleceği hakkında istişare toplantısı yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bizim güreşçilerimizin futbolculardan eksiği yok" dedi. Başkan Yılmaz ayrıca "Bizim dünyaya anlatacağımız yarım kalmış bir hikayemiz var. Bunu yapabileceğimiz şey ata sporumuz güreştir" açıklamasında bulundu.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kırkpınar'ın rövanşı haline gelen ve bu yıl 14-15-16 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 36. Kurtdere Yağlı Güreşleri öncesinde hazırlıklara başladı. Güreş ağalarıyla yağlı güreş sporu ve sporun geleceği hakkında istişare toplantısı yapan Başkan Yılmaz, yağlı güreşlerin köklü bir geçmişe sahip olduğuna vurgu yaptı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Kurtdere Er Meydanı'nda yeni düzenlemelerin yapıldığını söyleyen Yılmaz, "Eskiyi asla bırakmadan, orjinal hale getirilip anlatılması gereken bu hikayeyi en güzel şekilde dünyaya duyurmamız gerekiyor. Türk-İslam sentezinin bir sonucu olan yağlı güreş kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak bizim görevimiz. Mevcutla yetinmemiz lazım. Bizim dünyaya anlatacağımız yarım kalmış bir hikayemiz var. Bunu yapabileceğimiz şey ata sporumuz güreştir" dedi.

23-24 Ocak'ta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi ev sahipliğinde yapılan Türkiye Yağlı Güreş Kurultayı'nın yağlı güreşlerle ilgilenen her kesim için yararlı diyaloglar oluşturduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, "Biz, milletimizden yalnızca şehrin yönetimini emanet almadık. Bu tür soyut kültürel mirasların aktarımının da sorumluluğunu aldık. Bu, bizim millete vefa borcumuz. Ailecek güreş organizasyonlarına gidelim ki bu kültürel mirasımıza sahip çıkalım. Bizim güreşçilerimizin futbolculardan eksiği yok. 12 ay boyunca güreş yapabilmeleri ve güreşin bir lig sporu haline gelebilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur gibi bende elimi taşın altına koymaya hazırım" açıklamasında bulundu.