12/12/2016

Başkan Yılmaz, gönüllü eğitim neferleri ile buluştu

Matematik Cepte projesinin gönüllü neferleri ile ödül ve paylaşım toplantısında buluşan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bu proje bir öğrenci hareketine, öğrenci sinerjisine dönüşürse bizim övünülen fakültemiz Fen Edebiyat Fakültesi olacaktır. Ben insanlar Matematik Balıkesir'de öğrenilir desin istiyorum" dedi.

Balıkesir Üniversitesi, Karesi Belediyesi, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yüzlerce matematik öğretmeninin ve öğrencinin işbirliği ile 2015 yılında hayata geçirilen ve bu zamana kadar 580 uzman eğitici tarafından 48 bin sorunun çözüme kavuşturulduğu "Matematik Cepte" projesinin ödül ve paylaşım toplantısı Karesi AVM'de gerçekleştirildi. Toplantıya Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, Balıkesir Üniversitesi hocaları, gönüllü matematik öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Soru çözenlere başarı belgelerinin ve hediyelerinin takdim edildiği toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, "Bu topluluğun Balıkesir adına yapacağı çok şey var. Her üniversitenin övündüğü bir branş olmalı. Bu proje bir öğrenci hareketine, öğrenci sinerjisine dönüşürse bizim övünülen fakültemiz Fen Edebiyat Fakültesi olacaktır. Ben insanlar Matematik orada öğrenilir desin istiyorum" dedi.

14 AYDA, 48 BİN SORU
Ekim 2015'te başlayan Matematik Cepte projesinde 14 ayı dolduklarını ve bu süre zarfında toplam 48 bin sorunun çözüldüğünü belirten Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sebahattin İkikardeş, 3 okul ile başlayan projenin şuan 8 okul ile devam ettiğini söyleyerek, "Öğrencilerimizden çok güzel dönüşler aldık. Projede bizleri destekleyen Rektörümüz Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, Dekanımız Mehmet Narlı'ya teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Matematik Cepte projesinin Türkiye'de bir ilk olduğuna vurgu yapan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, "Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın eğitimci bir kimliğinin olması bizim için çok güzel bir avantaj oldu. Milli Eğitim camiası olarak öğrencilerimizle gurur duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

TECRÜBE PAHALI
Öğrencilik hayatına çalışmaya başlayanların ilerleyen süreçte daha başarılı olduğunu söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Ülkemizde 'çalıştığın şu kuruma ise öğrendiğin kendine' diye çok güzel bir söz var. Tecrübe çok pahalı bir şey. Eğer sadece kendi tecrübenizle bir şeyler başarmaya kalkarsanız, ömrünüz yetmez, maliyetini karşılayamazsınız. Her zaman başkalarının tecrübelerinden faydalanmak durumundasınız. Bunlardan dersler çıkarmanız gerekiyor. Başarılı olmak için eğitimin ardından geniş bir networka ve çevreye ihtiyacınız var. Çevreniz yoksa bilginizle olduğunuz yerde kalırsınız. Doğru insanı, doğru insanla buluşturacak networklara yakın olmanız gerekiyor" dedi.

GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİ HAREKETİ
Matematik Cepte projesinin büyük bir işlevselliği olduğunu ve yalnızca bir soru çözen gönüllü eğitimcilerin dahi çok değerli olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "İngilizcede bir sözcüğü bilmiyorsanız sözlüğe bakmak işi çözüyor. Matematikte bir soruyu çözemiyorsan, çözemiyorsun. Bir desteğe ve danışacak birine ihtiyacın var. O kadar kolay bir şey ki; telefondan soruyu çekiyorsun, karşında güzel bir kitle var, cevabı sana açıklamalı bir şekilde geliyor. Bu topluluğun Balıkesir adına yapacağı çok şey var. Her şehrin bir şeyiyle, her üniversitenin de bir branşı ile anılması gerekiyor. Bu proje bir öğrenci hareketine, öğrenci sinerjisine dönüşürse bizim övünülen fakültemiz Fen Edebiyat Fakültesi olacaktır. İnsanlar Matematik orada öğrenilir desin istiyorum" açıklamasında bulundu.