31/03/2015

Başkan Yılmaz, genç beyinleri ziyaret etti

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, akademisyenler ve Sosyoloji Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Geleceğe güvenle bakan bir toplum oluşturmak için sosyologlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, Karesi'nin bir yılını sosyologlar ve akademisyenlerle değerlendirdi.

PROJELER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve eşi Mehtap Yılmaz, belediyenin kuruluşunun birinci yılında Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Geleceğin sosyologları Başkan Yılmaz'ı ve Karesi Belediyesi'nin bir yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Yılmaz, "2023 hedeflerine ulaşmak için geleceğe daha güvenle bakan bir toplum oluşturmak önemlidir. Öğrencilerin yapacağı her araştırma belediyenin önünü açacak, plan ve proje oluşturmada kolaylık sağlayacak" dedi.

"BAŞARIYA SOSYOLOGLARLA ULAŞILIR"

2023 hedeflerinin sosyologlar olmadan başarıya ulaşması mümkün olmadığına dikkat çeken Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Gelişmiş toplumlar için sosyologlar son derece önem arz etmektedir. Toplum refahı noktasında bu derece öneme sahip olan sosyologlar, "sorun çözme aracı" olarak dünyadaki neredeyse tüm bağımsız sektör ve kamu kurumlarında çalışmaktadırlar" dedi.

"SOSYOLOGLAR BİR TOPLUMUN TEMEL TAŞLARINDANDIR"

Geleceğe daha da güvenle bakan bir toplum oluşturmak için sosyologların belediyelerde ve kurumlarda mutlaka görev almaları gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz, "Çağımızın her türlü sosyal problemlerine, kültürümüzün temel değerleri korunarak çözümler üretebilmek ancak sosyolojiden, sosyologlardan yeterince yararlanmakla mümkün olabilir. Bu anlayışa bağlı olarak ortaya konacak uygulamalar, sosyal olaylara yönelik esnek çözümler geliştirilmesini sağlayacak, ihtiyacımız olan sosyal bütünleşmemizi, dayanışmamızı güçlendirecek" dedi.