09/03/2017

Başkan Yılmaz, Evet'e destek istedi

16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesi saha çalışmalarına hızlı bir şekilde devam eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Karesi İlçe Teşkilatı ile birlikte güne Zahire Pazarı Cami'nde sabah namazı ve esnaf ziyaretleri ile başladı. Vatandaşlarla sistem hakkında istişarelerde bulunan Yılmaz, "Cumhurbaşkanlığı Sistemi, 80 milyonluk Türkiye'nin meselesidir" dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde saha çalışmalarına hız verdi. Ak Parti Karesi İlçe Teşkilat Başkanı Muharrem Savaş, İl Gençlik Kolları Başkanı Cihan Atabey, Karesi Gençlik Kolları Başkanı Hakkı Marmaralı ve teşkilat üyeleri ile birlikte Zahire Pazarı Cami'nde güne sabah namazı ile başlayan Başkan Yücel Yılmaz, sonrasında cami cemaati ve esnafla bir araya geldi, çay içip sohbet etti.

GELECEĞİ OYLAYACAĞIZ
Vatandaşların referandum ve yeni sistemle ilgili merak ettikleri soruları yanıtlayan Başkan Yılmaz, sistemin vatandaşların yaşamlarını kolaylaştıracak, yatırım ve hizmetlere ivme kazandıracak bir çok yeniliği de beraberinde getirdiğini ifade etti. Yeni sistemin hızlı karar alan, hızlı icraat yapan etkin bir yönetim modeli olacağına vurgu yapan Yılmaz, "16 Nisan'da daha demokratik daha özgür bir Türkiye'nin geleceğini oylayacağız. Ben halkımızın 16 Nisan'da çok yüksek oranda 'evet' diyeceğine canı gönülden inanıyorum" açıklamasında bulundu.

80 MİLYONUN MESELESİ

Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin bir şahsın veya partinin değil 80 milyonluk Türk Milleti'nin projesi olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Vereceğiniz 'evet' oylarıyla 1961 ve 12 Eylül Anayasalarının antidemokratik izlerini 16 Nisan'da tamamen silmiş olacağız" vurgusunu yaptı. Karesi'yi kapı kapı dolaşarak yeni sistemi anlatmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Karesi inşallah geleceğimiz için 'evet' diyecek. Balıkesir ve Karesi'de yüksek bir 'evet' oyu çıkararak ülkemizdeki bu değişikliğe destek olmak istiyoruz" dedi.