25/11/2015

Başkan Yılmaz, "Emlak Vergileri vatandaşımıza hizmet olarak yansıyacak"

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediyenin vatandaşa kolaylık olması amacıyla Yay/ada'da açtığı Emlak Vergisi Ödeme ve Sorgulama noktasını ziyaret ederek, kendi emlak sorgulama işlemini gerçekleştirdi, ankete katıldı.

Stantta görev yapan personeline 'hayırlı mesailer' dileyen Başkan Yılmaz, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'nin 2'nci taksitinin ödeme süresinin 30 Kasım'da sona erdiğini hatırlattı. İlk taksit ödemeleri Haziran'da yapılan emlak vergisi ödemeleri, devlet tarafından herhangi bir ek süre verilmezse Kasım ayı sonunda bitecek. Karesi Belediyesi, vatandaşların ceza almadan, vadesinde borçlarını ödeyebilmesi için Yay/ada'da ödeme noktası oluşturdu.

BAŞKAN YILMAZ'DAN TEŞEKKÜR

Ödeme noktasını ziyaret eden Başkan Yücel Yılmaz, "2015 yılı Emlak Vergileri’nin 2. taksitlerinin tahsilatları devam ediyor. Halkımızın işlemlerini daha rahat yapabilmeleri için ödeme noktası oluşturduk. İlçe sınırları içerisinde tarla, arsa ve evleri bulunan mükelleflerin ödemiş olduğu vergiler, hizmet olarak yine vatandaşlarımıza yansıyor" dedi. Kendi emlak sorgulama işlemini de gerçekleştiren Başkan Yılmaz, emlak vergisini yatırarak vatandaşlık görevini yerine getiren mükelleflere teşekkür etti, bu vergilerin kendilerine hizmet olarak geri döneceğini vurguladı.

ÖDEME NOKTALARI

Mükellefler ödemelerini, Karesi Belediyesi vezneleri, Beyaz Masa Akıllı Ekran, www.karesi.bel.tr ile e-belediye, Yay/ada AVM girişi online ödeme noktasından, Ziraat Bankası şubelerinden, Android, IOS marketlerden indirilen "Karesi Belediyesi" mobil uygulamasından yapabilir. Ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlar 444 99 10 numaralı çağrı merkezini arayarak bilgi alabilir.

Emlak verginizi internet üzerinden ödemek için tıklayınız.