11/02/2015

Başkan araba ittirdi, zincir taktı

Karla mücadele çalışmalarını sahada yöneten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, aracını ittirerek çalıştırmak isteyen sürücü ile aracına zincir takmak için yolda duran bir vatandaşın yardımına koştu.

Karesi İlçesi sınırlarında karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, karla mücadele çalışmalarını sahaya inerek yerinde yönetti. Yoğun kar yağışının başladığı günden bu yana 24 saat mesai yapan ekipleri sahada inceleyen Başkan Yılmaz, aracını ittirerek çalıştırmak isteyen sürücü ile aracına zincir takmak için yolda duran bir vatandaşın yardımına koştu. Vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz çalışan ekipler, ayrıca bu soğuk havalarda dışarıda yaşayan canlıları da unutmadı, yiyecek ihtiyaçlarını giderdi.

Şehir merkezi, ilçe ve köy yollarında karla mücadele eden Karesi Belediyesi ekipleri, tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaptı. Tüm imkanlarını seferber eden ekipler, yollarda tuzlama yaparak yolun sürücüler açısından emniyetli hale gelmesini sağladı. Sahadaki çalışmaları yöneten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Yoğun bir şekilde yağan kara karşı Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve ilçe belediyeleri olarak mücadeleye devam ediyoruz. Ekiplerimiz sürekli arazide. Dona karşı gereken tuzlama çalışmaları yapıldı, küreme çalışmaları da devam etmekte. Karayolları ve Trafik Şube Müdürlüğümüz zincirsiz araçların yola çıkmaması konusunda tedbirler alıyor" dedi. Sürücülerden zincirsiz yola çıkmamalarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını isteyen Başkan Yılmaz, Karesi'de yaşayan vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "Hiç kimseyi mağdur etmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Karesi Belediyesi yollardaki çalışmaların yanı sıra sokakta yaşayan canlıları da unutmadı. Belediye ekipleri, sokak hayvanlarının da yiyecek ihtiyacını giderdi.