27/05/2015

Balıkesir'de haşere ile mücadele başladı

Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi, ilaçlama sezonun açılışını yaptı. Haşere ile hızlı ve etkin bir şekilde mücadele eden belediyeler, ulaşılmadık bölge bırakmayacak. İlaçlama sezonunun açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Önceliğimiz sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak" dedi.

Çevre Sağlığı ve İlaçlama Şantiyeleri'nin açılış töreni Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur başkanlığında Atatürk Parkı'nda gerçekleştirildi. Karesi ve Altıeylül belediyelerinin ortak hareket edeceği ilaçlama sezonunun açılışı ve son teknoloji ilaçlama ekipmanlarının tanıtım toplantısına başta Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu olmak üzere ilçe belediye başkanları, Ak Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir ve çok sayıda protokol katıldı. İki belediyenin ortak hareket edeceği ilaçlama organizasyonu sayesinde Karesi ve Altıeylül ilçelerinde bulunan en ücra bölgelerde dahi böcek ve haşere ile etkin bir mücadele yürütülecek.

SAĞLIKLI, YAŞANABİLİR ÇEVRE

Açılış töreninde konuşan ilaçlama şirketinin genel müdürü Bora Algan, yalnızca haşere ile mücadele etmeyeceklerini, Ramazan ayı öncesinde tüm cami, ibadethane ve kamu kurumlarında dezenfekte çalışmaları yapacaklarını ayrıca kırsal mahallelerde ev ev gezerek uygulama eğitimleri vereceklerini ifade etti. Altıeylül ve Karesi belediyelerinin dünyada ve Türkiye'de eşine az rastlanır ortak bir uygulama başlattığını ifade ederek, başkanlara teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Uçan ve yürüyen pek çok haşere taşıdıkları bulaşıcı hastalıklar nedeniyle insanları tedirgin ediyor. Özellikle haşerelerin neden olduğu veba, sıtma, tifüs, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi gibi hastalıklar insan kayıplarına da sebep olmakta. Tüm bu nedenlerden dolayı haşerelerle etkin bir şekilde mücadele ederek sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak temel önceliklerimiz arasında bulunuyor" dedi.

ULAŞILMAYAN YER KALMAYACAK

Haşere ile mücadele çalışmalarının Karesi ve Altıeylül Belediyeleri tarafından Karar Destek Sistemi ve Coğrafi Bilgi Sistemi tabanlı olarak yürütüldüğünü belirten Başkan Uğur, toplam 230 hektar alanda hızlı ve verimli mücadele yapabilmek için güçlü bir organizasyon altyapısı oluşturduklarını dile getirdi. 21 personel, 10 adet çift kabin kamyonet, bir adet 4x2 ilaçlama aracı, bir adet 8x8 arazi aracı, 2 adet robotize araç, 6 adet ULV cihazı, 4 adet kanal sisleme cihazından oluşan bir organizasyon ile mücadele çalışmalarının yürütüldüğünü söyleyen Uğur, iki ilçenin en ücra bölgelerinde dahi ilaçlama çalışmaların yapılacağını belirtti.

İLAÇLAR TAMAMEN BİYOLOJİK

Haşere ile mücadele kapsamında kaynak taramalarının yapıldığını, vatandaşların halk sağlığı konusunda eğitildiğini ve gereken fiziksel düzenlemelerin yapıldığını kaydeden Edip Uğur, kullanılacak olan ilaçlarının tamamının biyolojik ve Sağlık Bakanlığı onaylı olduğunu vurguladı. Çalışmaların zamanında ve bilimsel verilere dayanılarak yürütüldüğünü ifade eden Başkan Uğur, "Amacımız; bilgi ve teknoloji kullanarak insan ve çevre sağlığı önemseyen anlayışla çalışmalarımızı sürdürmektedir" açıklamasında bulundu.