07/05/2015

Balıkesir, Marmara ve Ege'nin yıldızı

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, GYODER ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 7. Gelişen Kentler Zirvesi'nin Balıkesir için önemli olduğunu söyleyerek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur öncülüğünde Balıkesir'imiz Marmara ve Ege'nin yıldızı oldu" dedi.

Gelişen Kentler Zirvesi’nin bu yılki durağı Marmara ve Ege'nin parlayan yıldızı Balıkesir oldu. Türkiye’nin potansiyeli yüksek kentlerini ve bölgelerini, bu kentlerdeki gayrimenkul yatırım fırsatlarını ön plana çıkarmak amacıyla “Gelişen Kentler Zirvesi”ni hayata geçiren GYODER, Zirve’nin 7’ncisini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Balıkesir'de düzenledi. Balkonuk Center'da yapılan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı zirveyle ilgili değerlendirme yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir'in bakir bir bölge olmasının büyük bir avantaj olduğuna vurgu yaparak, "Bizim diğer şehirlere göre önemli farklılıklarımız var. Türkiye'nin iki denize de sahili olan, 28 adası bulunan, dünyanın bütün güzelliklerinin toplandığı bir bölgeyiz. Köklü bir tarihimiz var. Yeni kurulan Karesi Belediyesi'nin de adını aldığı Karesi Beyliği de bu bölgede var olmuş. Bu bizim için bir avantaj" açıklamasında bulundu.

YATIRIMCILAR BALIKESİR'İ ARAŞTIRIYOR

Bölgenin bakir olmasının yatırımcılar açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ve bunun Balıkesir için de önemli olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Bölgemizin bakir olması yatırımların buraya daha hızlı gelmesini sağlayacak. Dünyada turizm, sanayi ve kentleşme adına ne yapılıyorsa Balıkesir'de yapılması şansı var. Bölgemizin altyapısı, revizyon ve kentleşme açısından çok uygun. Dünyanın ihtiyaç duyduğu her şey bizde var. İnşaat sektörü ile ilgili alakası olan yatırımcılar bugün Balıkesir'de toplandı. Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur öncülüğünde Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MİPİM Fuarı'na katıldık. Bu toplantı onun ikinci artçısı. Milyar dolar ve üzerinde yatırım yapmayı planlayan yatırımcılar, Balıkesir'i araştırıyor. Bizlerde sunulan projeleri inceliyoruz. Bakir bölgeyi mutluluğunu yatırımcıların gözlerinde görmek bizleri heyecanlandırıyor. Bizler, Balıkesir'in sosyal ve ekonomik hayatını dengeleyecek, refah seviyesini yükseltecek ve şehrimizi dünyaya tanıtacak altyapının bir an önce oluşturulmasını amaçlıyoruz. Balıkesir'in özüne uygun, doğayı koruyan, insana saygı duyan yatırımlar yapmaları için yatırımcılarımızı yönlendiriyoruz. Verimlilik ve birebir görüşmeler bizim için esastır" açıklamasında bulundu.