06/07/2015

Bakan Müezzinoğlu Karesi'de oruç açtı

Bakan Müezzinoğlu  Karesi'de oruç açtı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın davetlisi olarak Balıkesir'e geldi. Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte Karesi ilçesinde temaslarda bulundu.

Bakan Müezzinoğlu ve heyet Karesi Belediyesi'nin hazırladığı " Havuzlar mahalleye, çocuklar havuza" projesini incelemek için okulları ziyaret etti. Havuza giren çocuklarla sohbet eden Bakan Müezzinoğlu daha sonra 1. Sakarya Mahallesi'nde kurulan mahalle iftarına katıldı.Bakan Müezzinoğlu, Karesi Belediyesi tarafından Karesi AVM'nin önünde kurulan yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı gönül sofrasında orucunu açtı. İftarın ardından selamlama konuşması yapan Bakan Müezzinoğlu, oruç tutmanın hem fiziksel hem de ruhsal sağlığa önemli faydalarının bulunduğunu belirterek, "Oruç tutmanın hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımıza önemli faydaları var. Bunu hekim arkadaşlardan zaten öğreniyor ve duyuyorsunuz. Orucun sosyal sağlığımıza olan katkısını da işte bu sofralarda bulabilirsiniz. Birbirini tanımayan binlerce insan, mahalle ve sokaklara kurulu masalara beraber oturabiliyor ve birbiriyle dertleşebiliyor. Sofradaki yiyeceklerin paylaştıkça çoğaldığını görüyoruz ve gösterebiliyoruz. Gelecek nesle bu değerlerimizi aktarmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Ayrıca bu sofralar sayesinde milyonlar bir araya geliyor. Bu ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini belirten bir mesajdır" açıklamasında bulundu. Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra Karesi Bedesteni'ne geçerek stantları gezdi, esnafı selamladı, vatandaşlarla sohbet etti. Sigara içen bazı vatandaşlardan telefon numaralarını alan Müezzinoğlu, onlara sigara bırakma hattı tarafından aranacaklarını ve destek sağlanacağını söyledi.Bakan Müezzinoğlu, daha sonra kentten ayrıldı.