23/12/2021

Avrupa'da Sıfır Atık Döngüsel Ekonomide Yetişkin Becerilerinin Oluşturulması Projesi

Belediyemizin ortakları arasında olduğu Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye, İsveç, Slovakya, Makedonya ve İspanya olmak üzere 5 ortaklı “Building adult competences in Zero Waste circular economy in Europe – Zero Waste (Sıfır Atık)” isimli ve 2020-1-TR01-KA204-093013 referans numaralı projenin faaliyetlerine 2020 yılında başlanmıştır.

Proje ile birlikte sıfır atık ve döngüsel ekonomi konseptine yönelik yetişkin yeterliliklerin geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yapılmakta, hayvansal/bitkisel atıkların ve sanayi atıklarının geri dönüştürülmesi konusunda faaliyetler gerçekleştirilmektedir.

Bu projemiz ile ülkemizdeki diğer belediyelerinde kullanabileceği dijital bir sıfır atık rehberi oluşturulmaktadır.