16/12/2015

9 yaşındaki minik hafız Başkan Yılmaz'ın misafiri

9 yaşındaki hafız Mustafa Yağız, ailesiyle birlikte Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı ziyaret etti. Başkan Yılmaz da minik hafız Yağız'a bisiklet hediye ederek onure etti.

9 yaşında hafız olan Ali Hikmet Paşa İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Mustafa Yağız, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı ziyaret etti. Başkan Yılmaz, ailesi ve hocasıyla birlikte kendisini ziyaret eden hafız Mustafa'ya bisiklet hediye etti. 5,5 yaşında hafızlık eğitimi için camiye gitmeye başladığını söyleyen Mustafa, büyüdüğünde ise din kültürü öğretmeni olmak istediğini ifade etti.

KÜÇÜK KARDEŞİMİZİN BÜYÜK BAŞARISI

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yılmaz, ise Mustafa'nın küçük yaşında Kuran-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olmasının büyük bir başarı olduğunu dile getirdi. Yılmaz, "Dinimiz, dünyada en hayırlınız Kuran-ı öğrenen öğretendir, der. Bu küçük kardeşimiz, çok büyük bir başarı göstererek Kuran-ı Kerim’i ezberlemiş ve çok küçük yaşta hafız olmuş. Kendisini yürekten kutluyorum. Kardeşimizin bu eğitimi almasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Hafız Mustafa ziyaretinde Kuran'dan bir de aşr okudu.