08/12/2015

6 haftada 6 binden fazla soru çözüldü

6 haftada 6 binden fazla sorunun çözüldüğü Matematik Cepte uygulamasının değerlendirildiği toplantıda akademisyenler, Van ve Sivas başta olmak üzere bir çok ilden öğretmenin gönüllü olarak sisteme kayıt olarak öğrencilerin sorularının çözümünde yol gösterdiği söyledi.

Karesi Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen Matematik Cepte projesinin değerlendirme toplantısı ve sertifika töreni yapıldı. Programa Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, Balıkesir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda ayrıca Zühtü Özkardaşlar Lisesi, Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi, İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi ve Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi öğrencilerinin kullandığı, 6 haftada 7 bine yakın sorunun çözüldüğü Matematik Cepte projesinde yer alan ve öğrencilere yol gösteren eğitim neferlerine ve en çok soruyu gönderen öğrencilere sertifikaları ve hediye olarak sinema biletleri teslim edildi.

VAN'DAN SİVAS'TAN GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER VAR

Projenin ilerleyişi hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tuncay Sarıtaş, öğrencilerin Matematik Cepte uygulamasını her geçen gün daha aktif bir şekilde kullanmaya başladıklarını ifade etti. Sisteme kayıtlı 860 öğrencinin olduğunu, haftada ortalama 900 sorunun fotoğraflanıp gönderildiğini dile getiren Sarıtaş, 267 öğretmenin de sisteme giriş yaparak, sorulan soruların çözümü noktasında öğrencilere yol gösterdiğini ifade etti. Sisteme kayıtlı her öğretmenin ortalama 15 soru çözdüğünü belirten Sarıtaş, soru çözüm ve geri bildirim süresinin ise ortalama 42 dakika 46 saniye olduğunu kaydetti. Van, Sivas gibi iller başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok ilinden öğretmenlerin de sisteme kayıt yaptırdığını söyleyen Sarıtaş, "Bir çok ilden öğretmenimiz gönüllü olarak öğrencilerimizin sorularını çözmesine yardımcı oluyor" dedi.

HEDEF, ÖĞRENCİLERİN MUTLULUĞU

Projenin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü, diğer okullardan da talepler gelmeye başladığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tuncay Sarıtaş, "Asıl hedefimiz öğrencilerin mutlu olması. Önemli ölçüde fırsat eşitliği yarattığımız proje ile matematik kaygısını pozitife çevirmeyi, mobil teknolojiyle matematik eğitiminin entegrasyonunu sağlamayı amaçlıyoruz. Sistem üzerinden okullara göre gelen soru çeşitlerinin de sınıflandırmasını yaparak hangi okulda en çok hangi konularda eksiklik var, onların analizlerini yapıyoruz. Şuan ki duruma göre en çok soru 1830 ile sayılar konusundan gelmiştir" açıklamasında bulundu.

RAKAMLAR HIZLI ÇÖZÜME GİDİLDİĞİNİN GÖSTERGESİ

Uygulamada soru çözüm ve geri bildirim süresinin ortalama 42 dakika 46 saniye olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "İstatistikler, hızlı çözüme gidildiğinin göstergesi. Bu işler özveri ile oluyor. Siz ne kadar projelendirseniz de bu işe gönül koyan insanlar olmazsa proje tutmuyor. Bize destek verdikleri için başta Sayın Rektörüme ve ekibine, sayın ilçe milli eğitim müdürüme ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi. 6 hafta önce uygulamaya konulan projenin kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, "Karesi Belediyesi'nin birleştirici rolü üstlendiği bu proje Türkiye'ye örnek olacak bir proje" açıklamasında bulundu.

YAKINDA DERSHANE CEBE GİRECEK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin enerjisi, ilçe belediyelerinin de katkılarıyla şehirde harika işlerin yapıldığını söyleyen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl, "Karesi Belediye Başkanımız Yücel Bey'in öncülüğünde sağlanan ve yıllardır beklenen üniversite-şehir-halk işbirliği bu projeyle hayat buldu" dedi. Dünyada ilk 50'de bulunan üniversitelerin çoğunun Matematik Cepte örneğinde olduğu gibi uzaktan eğitime yöneldiğine dikkat çeken BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, "Her yeniliğe açık olan Karesi Belediye Başkanımızın destek ve gayretleriyle yakında dershane de cebe girecek" dedi.

BAÜ DE UZAKTAN EĞİTİM VERECEK

Gençlerin yeniliğe hemen adapte olduğunu kaydeden Rektör Özdemir, "Bunda her yeniliğe açık olan başkanımızın destekleri önemli bir rol oynuyor. Biz bu dönemde üniversite olarak sürekli eğitim merkezini aktif ettik. Üniversitemizi belirli alanlarda uzaktan eğitim verebilecek hale getirmeyi planlıyoruz. Bu deneyim bize başarılı olacağımızı hissettiriyor. Bu deneyimi yaşatan Başkanımıza ve akademisyenlerimize teşekkür ediyorum. Bu projenin bir an önce yaygınlaşması gerekiyor" dedi. Konuşmaların ardından en fazla soruyu gönderen öğrencilere, en çok soru çözen öğretmenlere ve projenin eğitim neferlerine sertifikaları takdim edildi, sinema biletleri hediye edildi.