25/02/2016

173 bin Karesili'ye 24 saat hizmet

Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaşayan 173 bin 386 vatandaşa, 145 personel ile 24 saat temizlik hizmeti sunuyor. Tertemiz bir Karesi için yürüttüğü çalışmalar ile cadde ve sokakları pırıl pırıl yapan belediye ekipleri, son 5 günde 900 kilometre yol süpürdü.

"Daha temiz bir Karesi" ilkesiyle düzenli olarak yürüttüğü çalışmalar ile girilmedik mahalle, temizlenmedik sokak bırakmayan Karesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 136 yeni yeraltı konteynırı yerleştirdi. Son olarak Adnan Menderes Mahallesi'nde toplam 24 adet yeraltı çöp konteynırının kurulumunu yapan ekipler, ayrıca 3 bin 375'i merkez mahallelerde, 726'sı da kırsal mahallelerde olmak üzere toplam 4 bin 1 adet 400 ve 800 metreküplük ayak basmalı çöp konteynırının dağıtımını yaptı.

SADECE SOKALAR DEĞİL

İlçe bütününde cadde, sokak, kaldırım ve meydanların günlük genel temizliğini yapan ve çevrenin sürekli temiz tutulmasını sağlamayı hedefleyen ekipler, ev ve ibadethanelerin temizliğini de çevre temizliği kadar önemsiyor. Karesi Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile yardıma muhtaç ve yaşlı vatandaşların evleri ile ibadethaneleri de temizlemeye devam ediyor. 2015 yılında 746 evde ve 450 ibadethanede temizlik yapan ekipler, son bir buçuk ayda ise 125 kez evde, 51 kez de camide  temizlik çalışması yürüttü. Ekipler, ayrıca boş arsalarda da temizlik çalışmaları yürütüyor.