18/03/2015

100 yıllık destan Karesi'de sergilendi

"Dersimiz Çanakkale" adlı oyun ile 5 bin 500 çocuğa ulaşan Karesi Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü nedeniyle Çavuş Sokak'ta "Karesi'de 100 Yıllık Destan" konulu fotoğraf sergisi açtı.

Pazartesi, Salı ve Çarşamba günü "Dersimiz Çanakkale" adlı teknik tiyatro oyunu ile Çanakkale'de şehit düşen ve gazi olan binlerce vatan evladını anarak, Çanakkale ruhunu öğrencilere yaşatan Karesi Belediyesi, "Karesi'de 100 Yıllık Destan" konulu fotoğraf sergisini Çavuş Sokak'ta açtı. Çanakkale Zaferi’ni Anma ve Şehitler Günü’nün 100. Yılı dolayısıyla açılan ve Çanakkale Savaşı ile özdeşleşen olay ve kişilerin anlatıldığı 76 fotoğrafın yer aldığı sergide ayrıca Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri Çanakkale türkülerinden oluşan canlı müzik performansları ile sergiyi gezenleri büyülerken, Balıkesir Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, yaptıkları resimlerle 'zaferi' tuvallerine taşıdı. Vatandaşların büyük beğeniyle takip ettiği etkinliğe Karesi Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Hocaoğlu ve Mürsel Sabancı da katıldı.

Karesi Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle düzenlediği 'Dersimiz Çanakkale' adlı tek perdelik teknik çocuk oyunu ile de 5 bin 500 öğrenciye Çanakkale ruhunu yaşattı. Oyun, 3 gün boyunca 12 seans olarak Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda sergilendi.