03/07/2015

1 Temmuz itibari ile 1 kuruş kredi borcumuz yok!

Karesi Belediyesi'nin Haziran ayı meclisinde talep ettiği ek bütçe konusunda basında asılsız haberler yaptıran muhasebeciye, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yasin Sağay, rakamlarla tokat gibi cevap verdi. Sağay, "Sayın muhasebeci, Başkanımız Yücel Yılmaz'ın, 'kimse çamura basmasın' talimatını yerine getirmek için ek bütçe talep ettik, ek bütçenin tamamı Sefaköy'e asfalt oldu" dedi.

Karesi Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Cemal Kocataş başkanlığında Karesi AVM Toplantı Salonu'nda yapıldı. Gruplar tarafından sunulan önergelerin komisyonlara havale edilmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yasin Sağay, Karesi Belediyesi'nin ek bütçesi hakkında basına açıklamalar yapan muhasebeciye yanıt verdi.

2014'ÜN GELİRİ 30 MİLYON 69 BİN 593,63 LİRA

Yasin Sağay, "Geçtiğimiz günlerde Karesi Belediyesi'nin '86 milyon liralık bütçesi nereye gitti' diye basında haberler yer aldı. Bende mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak meclisimize açıklama ihtiyacı duydum. Bildiğiniz gibi 30 Mart 2014 yılındaki seçimden sonra yeni kurulan bir belediyeyiz. Binamız müdürlerimiz hiçbir şeyimiz yoktu. Kuruluş için Büyükşehir Belediyesi'ndeki daire başkanlarımız bize 122 milyon 852 bin lira bir bütçe verdi. Bu bütçenin 26 milyon 504 bin 922,45 lirası gider olarak gerçekleşirken, 30 milyon 69 bin 593,63 lira bütçemize gelir oldu. 2015 yılı için 86 milyon 463 bin 450 liralık bir bütçe oluşturduk. Bu bütçeyi; Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Destek Hizmetleri, Temizlik İşleri Müdürlüğü için oluşturduk" dedi.

"KARESİ'DE HİÇ KİMSE ÇAMURA BASMAYACAK"

43 mahalle için 17 milyon 500 bin liralık ihale yapıldığını belirten Sağay, "Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın "Karesi'de hiç kimse çamura basmayacak" diye bir vizyonu var. Bizim ihaleye çıkmadan önce bu parayı ayırmamız gerekiyor, parayı ayırmadan ihaleye çıkamıyorsunuz. Devletin ihale sisteminde açık ihaleye girdikten sonra ihalemiz şekillenmeye başlıyor. Biz bu sistemle giderken İştirakler Müdürlüğü diye bir müdürlük kurduk. Bu müdürlüğü de gittiğimiz kardeş şehirlerde İSMEK, BUSMEK gibi kurumları inceledikten sonra kurduk. Bizim kurduğumuz müdürlükte diğer müdürlükler gibi evlerinde oturan insanları sosyal hayata katılmasını sağlayan ve ekonomi zincirine dahil eden kursları açan bir müdürlük oldu. İştikaklar Müdürlüğü bünyesinde KAREM Akademi'yi kurduk. Bunu da kurduktan sonra ihaleye çıkabilmek için bütçe gerekiyordu. Biz 2015 yılı bütçesini yaparken bu Karesi Meslek Edindirme Kursları (Karem Akademi) yoktu. Kimsesizlerin kimsesi olmak için KAREM'e 4 milyon 294 bin lira bütçe ayırdık. Bu bütçeyi de ayırınca toplam bütçe 90 milyon 757 bin 450 lira oldu" dedi.

ÇİFT ASFALT İHALESİ OLAN NADİR BELEDİYE
Sağay, "Bunun ardında geçen ay meclisimizde Yücel Başkanımız 'Karesi'de kimse çamura basmasın' dediği için ek bütçe istedik. Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz'ın verdiği talimatla biz bütçeden almış olduğumuz 16 milyon 805 liranın tamamını Fen İşleri Müdürlüğü'ne verdik. 2014 yılı bütçemizde TOKİ, Paşaalanı, Adnan Menderes ve bazı bağlantı köy yollarımızın asfaltı vardı. Sefaköy yoktu. Ekap sistemine bakarsınız çift asfalt ihalesi olan nadir belediyelerden biriyiz" dedi.

BİZİM BİR KURUŞ BİLE BORCUMUZ YOK!
Sağay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Basına çıkıp açıklama yapan muhasebeci abimiz şöyle düşünüyor herhalde; Gelir makbuzu geldi, gider makbuzu işleyeyim. Çıkan KDV ne kadar 15 milyon lira. Ben 17 yaşından bu yana esnaflık yapan KDV ödeyen bir insanım. Şuanda 17 milyon Liralık asfalt ihalesinin 1 milyon 400 bin lirasını ödedik. 2 milyon liralık köylere asfalt yaptık. 7.5 milyon mayıs ayında yapmış olduğumuz kredi kartlarından tahsilatlarımız var. Temmuz ayı itibariyle hesaplarımıza düşecek. Piyasaya şu anda 3.5 milyon borcumuz var. 7.5 milyon eksi 3.5 milyon eşittir 4 milyon lira bu para cebimizdedir. Yani bizim bir kuruş bile borcumuz yok! Deve güreştirdiler de paraları harcadılar gibi izlenimleri kesinlikle kabul etmiyorum. Kültürel etkinliklerde harcanan paraları Kültür Bakanlığı ve Avrupa'daki fonlardan temin ettik. Bunun ayrımını artık yapalım"