Karesi Kültür ve Sanat Günleri

2014 KARESİ KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ

Geleneksel el sanatlarımızla modern sanatları ortak zeminde buluşturmak, sanatçı-sanatsever bütünleşmesini sağlamak ve kitlelerin sanat dallarını tanıyıp sevmelerine aracı olmak amacıyla düzenlediğimiz Karesi Kültür ve Sanat Günleri, 9-11 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Şehrimizin en canlı sokaklarından biri olan E.Kuyumcular Çavuş Sokak, yapılan düzenlemelerle adeta görsel bir şölene ev sahipliği yaptı. Sokak, sanatını amatörce icra eden çok sayıda sanatçıya kucak açarak, sanatçı-sanatsever buluşmasına tanıklık etti.
Renk cümbüşü eşliğinde bir bayram yerine dönüşen sokakta, 7’sinden 70’ine her ziyaretçi, geleneksel ve modern sanatların pek çok çeşidiyle tanışma ya da buluşma imkanına kavuştu.

Kültür ve Sanat Günleri’nde çocuklarımızı da unutmadık ve onlara çok sevdikleri “Köstebekgiller” adlı çocuk oyununu sunduk. Büyük beğeni ile izlenen oyun, yoğun talep nedeniyle dört seans halinde sahnelendi.

Etkinliklerde, bazı sportif turnuvalarına da yer verildi. Masa Tenis’inde, Küçükler ve Yıldızlar’da Kız-Erkek kategorilerinde bireysel ve takım karşılaşmaları yapıldı. Ayrıca, çocuklar için satranç turnuvası düzenlendi. Büyük ilgi gören turnuvalar, çekişmeli anlara sahne oldu.

Bunlara ek olarak düzenlenen bisiklet gezisi ise, hem sağlık için spor yapmak, hem de giderek yoğunlaşan şehir içi motorlu taşıt trafiğine farklı bir seçenek sunmak amacını taşıyordu. “Bisiklet Her Yerde” adlı bisiklet gezisine Balıkesir Valisi Mustafa Yaman başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın da katılımlarıyla daha da renklendi ve ilgi çekici hale geldi. Gezi, Adnan Menderes Pazaryeri önünden başlayıp Yaylada Amfi Tiyatrosu önünde sona erdi.

Kültür ve sanat günleri kapsamında yer alan etkinliklerden biri de toplu Sünnet Şöleni idi. Özel bir salonda yapılan ve büyük ilgi gören sünnet şöleninde çok sayıda çocuğumuz kendileri için önemli bir aşamayı da geride bırakmış oldu. Mevlitle başlayan, ikramla süren şölen, Hakan Diler konseri ile son buldu.

Etkinliklerde en çok ilgiyi ise, Popüler Türk Müziği’nin sevilen sanatçısı Ferhat Göçer ile Rock Müzik Grubu Gripin konserleri gördü. Her iki konser de, Balıkesirlilere unutamayacakları zevkli dakikalar yaşattı. Yaylada Amfi Tiyatro’da yapılan konserlerde yer alan Ritmin Dansı Grubu ile Fire Storm (Ateş Fırtınası) Dans Grubu gösterileri konserlere büyük renk kattı.
Şehrimizde ilk kez gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Günleri'nin, gelecek yıldan itibaren daha kapsamlı bir şekilde sürdürülmesi ve geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.