23/03/2017

Yücel Yılmaz; "16 Nisan millet iktidarının güçleneceği gündür"

Gündüz Pazartesi Pazarı'nda akşam ise Aktarma ve Turplu mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Kasım Bostan'ın da katıldığı ziyaretlerde "16 Nisan millet iktidarının güçleneceği gündür" dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir ve teşkilat mensuplarıyla birlikte 16 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Sistemi Halk Oylaması için kırsal ve merkezdeki saha çalışmalarına devam ediyor. Pazartesi günü güne Bağlarbaşı Hacı Ahmet Tunuslu Cami'nde cemaatle başlayarak, 2. Sakarya Mahallesi'ndeki Pazartesi Pazarı'nı ziyaret eden Başkan Yılmaz, akşam ise Ak Parti Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı ve Kasım Bostan ile birlikte Aktarma ve Turplu mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ
Vatandaşlardan 'evet'e destek isteyerek Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ni anlatan Yücel Yılmaz, Türkiye'nin rejim değil yönetim sisteminde değişikliğe gittiğini söyledi. Yeni sistemle birlikte yasamanın ve yürütmenin de daha güçlü hale geleceğini belirten Yılmaz, Meclis ve hükümeti milletin seçeceğini, denetlemeyi de Meclisle birlikte milletin yapacağını söyledi. Yönetimde çift başlılığın ortadan kalkacağını ifade eden Yılmaz, "Daha güvenli, daha hızlı kalkınan, istikrarlı bir Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz" dedi.

GENÇLER SİYASETLE HAYATI ÖĞRENİR
Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi ile ilgili de konuşan Başkan Yılmaz, "Bir gencin köydeki amcaya sarılıp 'nasılsın amca' demesi ancak siyasetle olur. Gençlerin hayatı öğrenmesi, yaşadığı şehrin ve ülkenin sorunlarını bilmesinin yolu siyasetten geçiyor. 16 Nisan millet iktidarının güçleneceği gündür. Ben değerli hemşehrilerimin tek bayrak için, tek devlet için, tek millet için, tek vatan için 'evet' diyeceğine inanıyorum" açıklamasında bulundu.