09/06/2016

Yeşilli Caddesi 'Prestij Cadde' oluyor

Karesi'nin cadde ve sokaklarını yenileyerek kentin çehresini güzelleştiren Karesi Belediyesi, 20 yıldır kapsamlı bir çalışma yapılmayan Yeşilli Caddesi'nde prestij cadde çalışması başlattı. 2 bin 500 metrekare olan cadde ve bağlantı yollarındaki sorunlar ortadan kaldıracak.

CADDE YERDEN AYDINLATILACAK
Kentin en işlek caddelerinden biri olan Yeşilli Caddesi'ndeki çalışmalarını vatandaşların ve bölge esnafının talepleri doğrultusunda ortak akılla şekillendiren belediye ilk olarak 2 bin 500 metrekare olan cadde ve bağlantı yollarında sorunları ortadan kaldırarak, araç parklanmasını önleyecek adımlar attı.
Vatandaşların talebi doğrultusunda kaldırımları genişleten Karesi Belediyesi, yola verdiği eğim ve yerleştirdiği mazgallarla caddenin yağmur suyu sorununu da çözdü. Yapılacak olan çalışmalarla köhne ve eski görüntüsünden kurtulacak olan Yeşilli Caddesi'nde parke taşı döşeme çalışmalarının ardından çevre düzenlemesi yapılacak. Canlı çiçeklerle donatılacak olan caddeye 4 adet tak, çiçeklik ve aydınlatma yerleştirilecek. Cadde ayrıca yerden de aydınlatılacak.

ÖRNEK CADDE
Çalışmaların sürdüğü caddede inceleme yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yapılan çalışmaların sonucunda Yeşilli Caddesi'nin Karesi'nin örnek caddesi olacağını ifade etti. Karesi'nin cadde ve sokakları için çok güzel çalışmalarının olduğunu kaydeden Yılmaz, "Karesi Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler müdürlüklerinin ortak çalışması ile Yeşilli Caddesi, Karesi'nin en prestijli caddelerinden birisi olacak. Belediye olarak insanlarımızın rahat bir nefes alabileceği noktalar oluşturmak için uğraş veriyoruz" dedi.

BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALANIYOR
Kente, her şeyi ile tam olarak hazır prestij caddeler kazandırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Yılmaz, "Peyzajı, kent mobilyası, bitkilendirmesi, kaldırımı, aydınlatması, elektrik hattı, su ve doğalgaz hatları, yaya ve araç trafiği için en rahat şekilde tasarımıyla bir bütün olarak, tüm birimlerce koordinasyonlu bir şekilde caddemizi hazırlıyoruz" açıklamasında bulundu.