04/05/2016

Yerel Yönetimler dersini Karesi'de işlediler

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Yerel Yönetimler dersi için makamına gelen 4. sınıf öğrencileri ağırladı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, belediye hizmet binasını gezen öğrencileri daha sonra makamında konuk ederek, yerel yönetimlerle ilgili sorularını yanıtladı, belediyenin yaptığı çalışmalar ve yerel yönetimlerin işleyişi hakkında ilgili bilgi verdi. Karesi Belediyesi’nin tüm hizmetlerini ‘önce insan’ ilkesiyle gerçekleştirdiğini anlatan Yılmaz, Karesi'de yapılan her yatırımın ve her emeğin çocuklar için olduğunu vurguladı. Öğrencilerin belediyede yaptığı uygulamalı derse Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de katıldı.

ÖNCE HAYAL KURUN

Bir ilçeyi yönetmek için önce hayal kurmak gerektiğini söyleyen Yılmaz, "İnsanların sorunlarını çözmek, insanlara hizmet etmek çok güzel bir duygu. Göreve geldiğimizde Karesi İlçemizin sorunlarını tek tek tespit ederek, bunlarla ilgili çözümler ürettik, projeler yaptık. Sizlerin yaşamaktan mutluluk duyacağı bir ilçeyi inşa etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bir yandan sizleri geleceğe hazırlamak amacıyla eğitim alanında önemli yatırımlar yaparken diğer yandan da projeler üretiyor, belediyecilik hizmetlerimizi kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

BELEDİYELER HER YERDE

Geleceğin emanet edileceği çocuklara büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, Karesi'de yapılan her yatırımın çocuklar için olduğunu vurguladı. "Doğumdan, ölüme kadar belediyeler artık her yerde" diyen Yılmaz, "Belediye başkanları o kentin içinden çıkan, orada yaşayan, eksiklerini bilen, çocuklarının ve torunlarının da yaşayacağı iyi bir kent bırakmak, hemşehrilerimizi daha iyi yaşatmak için çalışıyor. Belediyeler, yerel yönetimler önemli. Çünkü en önemlisi yerinden yönetimdir. Yerinden yönetim imkanları çok daha iyi tanır" dedi.