27/03/2017

Tüm Şehir Birlikte Karesi 1. Ligde

Türkiye Basketbol 2. Ligi Final Grubu 25 Mart Cumartesi günü oynan maçlarla başladı. Antalyaspor evinde Ankara Ormanspor'a 68-75 yenilirken, Karesispor, Artvin Belediyespor’u 84-75 mağlup etti. Tofaş Gelişim ise Mersin Büyükşehir Belediyespor'u 68 - 62 yendi.

Karesispor maça Sezgin Eriş Volkan Aydın, Cahit, Azizcan ve Enver Artvin Belediyespor ise Buğra Dağ, Fatih, Çağatay, Melih ve Mete beşi ile başladı. Karesispor mücadeleye Cahit’in sayıları ile başlarken ilk çeyreği 22-14 önde tamamladı. İkinci çeyreğe Artvin Belediyespor Yiğit ve Çağatay’ın sayıları ile başlarken skor 22-19’a geldi. Karesispor’un hücumda bocaladığı anlarda yakaladığı hızlı hücumları iyi değerlendiren konuk takım devreye 04:14 kala Yiğit'in attığı üçlük ile maçta ilk kez öne geçti (30-32). Devrenin tamamlanmasına 30 saniye kala Karesispor’un kaptanı İlker Türel'in 3 sayılık basket faulü sonrası faul atışını da değerlendirmesi ile skoru eşitlerken (39-39), devreye 40-39’luk skorla gidildi.

Üçüncü çeyreğe 7-0’lık seri ile giren Karesirspor farkı 8 sayıya çıkardı (47-39). Artvin Belediyespor Yiğit ve Çağatay ile boyalı alandan yakın atışlarla sayılar bulurken çeyreğin bitmesine 4 dakika kala Karesi Spor skoru 52-45’e taşıdı. Çeyreğin tamamlanmasına 01:17 dakika kala Oğuzhan’ın çizgiden bulduğu sayılarla farkı yeniden çift hanelere çıkaran Karesi Spor Final periyoduna 65-55 önde girdi.

Son çeyrekte takımlar karşılıklı hücumlarla sayılar bulurken bitime 7 dakika varken Karesispor 70-63 öne geçti. Enver Ekmen ve İlker Türel ile serbest atışlardan sayılar bulan Karesispor, son 3 dakikaya 79-68 önde girdi. Artvin Belediyespor'un eksik olan kadrosunda yorgunlukta başlayınca derin kadro ve rotasyon avantajını iyi kullanan ev sahibi takım salondan 84-75 galip ayrıldı.
Karesispor’da İlker Türel 19 sayı, Enver 15 sayı 7 ribaunt ile oynarken Artvin Belediyespor’da ise Mete Doğan 13 sayı 8 ribaunt ile mücadele etti.

MUTLUYUZ
Karşılaşma sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Karesispor Başantrenörü Fahri Güler, finallere kazanarak başlamanın önemli olduğunu söyledi. Güler açıklamasında; “Kazandığımız için mutluyuz. 6’lı finallere evimizde başladık ve tecrübemizi kullanarak maçı kazandık. Bir maç kazandık ve 9 maçımız kaldı. Bugün belli aralıklarla iyi basketbol oynadık. İlk çeyrekte farkı çift hanelere çıkardık. Sonrasında ise rotasyona gittik. Rakibimiz tecrübeli oyunculara sahip. Geri dönüş yakaladılar. Üçüncü periyoda iyi başladık, farkı çift hanelere çıkardık ama tempoyu düşürdüğümüz için rakibimiz tekrar bizi yakaladı. Biz felsefe olarak tempolu basketbol oynayan bir takımız. Tempoyu düşürdüğümüz zaman rakiplerimiz bizi yakalıyor. Maçın sonunda doğru oyuncularımız doğru pozisyonları değerlendirdi. Ve 6’lı finallere kazanarak başladık” dedi.

Karesisporlu Volkan Tokcan ise; “Bu maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Maçın daha rahat geçmesini bekliyorduk ama final grubundayız ve daha çok savaşmalıyız. Önümüzdeki maçlarda daha da iyi olacağız ve potansiyelimizi sahaya yansıtacağız” açıklamasında bulundu.

KARESİSPOR İYİ BİR ORGANİZASYON
Artvin Belediyespor Başantrenörü Şahin Ateşdağlı ise bu maçın kendileri için ölçü olmadığını dile getirdi: “Karesi’ye çok teşekkür ediyorum. Bizi burada çok iyi ağırladılar. Kazandıkları için de tebrik ediyorum. Zaten çok iyi bir organizasyonlar. Bize gelince biz bir önceki seride çok yıprandık. Oyuncu anlamında eksiklerimiz var. Bu maç bizim için çok ölçü bir maç değildi. Kendi evimizde oynayacağımız maçları kazanmak istiyoruz. Deplasmanlarda alacağımız her galibiyet bizim sıralamamızı belirleyecek”  diyerek Karesispor’u galibiyeti nedeniyle kutladı.

MAÇ İSTATİSTİKLERİ
KARESİSPOR: İlker (19), Volkan Aydın (1), Oğuzhan (3), Okan (8), Volkan Tokcan (1), Azizcan (7), Cahit (13), Enver (15), Sezgin (11), Berkay Gülek (6)

ARTVİN BELEDİYESPOR: Buğra (6), Fatih (5), Çağatay (11), Melih (7), Cemal (11), Yiğit (9), Mete (13), Özgür (10), Can (3)