12/06/2016

Trafo Renklendirme Yarışması'nda sonuçlar belli oldu

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Karesi Belediyesi işbirliğinde başlatılan 'Trafo Renklendirme Yarışması' sonuçlandı, dereceye giren öğrenciler ödüllerini Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'dan aldı.

Şehrin 10 noktasında bulunan trafoları; Kurtdereli Mehmet Pehlivan, Sarı Kız, Karesi Beyi, saat kulesi, şadırvan, tren garı gibi motiflerin yanı sıra günümüz çizgi film kahramanlarını 3 boyutlu olarak trafolara taşıyan öğrencileri ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Çimen'i makamında ağırlayan Başkan Yılmaz, "Sizler, Balıkesir için önemli bir işe imza attınız, şehri renklendirdiniz. Bir şehirde sanat ve sanatla ilgilenenler varsa o şehirde demokrasi oturmuş, huzur ise büyük ölçüde sağlanmış demektir" açıklamasında bulundu.

RENKLİ SOKAKLAR HUZURLU HAYATLAR

Öğrencilerle tek tek tanışarak, trafo boyama süreçleri hakkında bilgiler alan Başkan Yılmaz, "Sayenizde kentimizdeki bir çok trafo birer sanat eserine dönüştü. Sanatı sokakla ve halkımızla buluşturduk. Vatandaşlarımızın da bu eserleri benimseyerek sahip çıkacaklarına ve özenle koruyacaklarına eminim" dedi. "Sanat sokakta güzel" diyen Yılmaz, belediye olarak 'renkli sokaklar, mutlu hayatlar' anlayışıyla hareket ettiklerini, sokakların gri görüntüsünü renklendirerek, vatandaşlara huzur ve mutluluk sağlayan ortamlar oluşturmak için çalıştıklarını da ifade etti.

Trafo Renklendirme Yarışması'nda dereceye girenler;

Jüri Özel Ödülü: Emre Geçer - Gürkan Güneş (Hatırat)

Yarışma 3'üncüsü: Göker Özkemer - Mustafa Yurduer (Balıkesir Kolajı)

Yarışma 2'ncisi: Esma Bayduman - Kübra Akburak (Mazideki Balıkesir)

Yarışma 1'ncisi: Dilara Kanpara - İbrahim Baştürk (Minyonlar Firarda)