02/11/2017

Şehrin Takımı Karesi Akhisar engelini aştı

Şehrin Takımı Karesi Akhisar engelini aştı Türkiye Basketbol Ligi 6. hafta maçında Karesi Spor kendi sahasında Akhisar Belediye'yi 89-73 mağlup ederek ligdeki yükselişini sürdürdü. Maçı Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da takip etti.

Maçta ilk 5 dakikayı 10-1 önde geçen Karesi Spor, Gani Lawal'ın etkili oyunu ile ilk çeyreği de 27-12 önde tamamladı. İkinci çeyrekte toparlanan Akhisar Karesi'nin hızını kesti ancak aradaki farkı kapatamadı ve devreye Karesi’nin 43-35 üstünlüğü ile gidildi. Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Karesi Spor, boyalı alandan ve dış atışlarla sayı bulmaya devam etti.  Son çeyrekte baskı yaparak ve çabuk dış atışlarla maça tutunmaya çalışan Akhisar savunmada yaşadığı sorunları çözemeyince maçın bitimine 5 dakika kala 75-68 önde olan Karesi son dakikalarda serbest atışlarla farkı arttırıp sahadan 89-73 galip ayrıldı. Karesi Spor, bir sonraki Cumartesi günü saat 14:00’de İstanbul’da Caferağa Spor Salonu'nda Bahçeşehir Koleji ile yapacak.

"BİZ SIMSIKI SARILDIK"
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Karesi Spor Başantrenörü Fahri Güler, iyi mücadele ettiklerini söyleyerek, "38 ribaund ve 19 asist takımın bütünlük içerisinde oynadığının bir göstergesi. O yüzden çok mutluyum. Rakibimiz maç başında 9 top kaybıyla oynayan bir takımdı. Ama bizler çok iyi savunma yaparak onları 17 top kaybına zorladık. Kazanmaya olduğu kadar iyi basketbol oynamaya da ihtiyacımız vardı. Oyuncularım gerçekten çok karakterliler ve disiplinli bir şekilde çalışıyorlar. Bu gurur tablosunun mimarı onlar. Bundan sonraki sloganımız 'biz sımsıkı sarıldık.' Kendilerini kutluyorum" dedi.

"KARESİ SPOR HAK ETTİ"
Karesi Spor'u tebrik ederek sözlerine başlayan Akhisar Belediyespor Başantrenörü Serhat Yapıcı, "Rakip takım maçı hak ederek kazandı. Geri dönmek için hamleler yaptık ama başarılı olamadık. Ama sonuçta bu ligde kötü takım yok. Sahada mücadele etmediğiniz sürece hiçbir maçı kazanamazsınız. Bu ligde mücadele etmeyene ekmek olmadığını oyuncularımın anlaması gerekiyor. Ve sanırım anlamışlardır. Cumartesi günü Antalya ile yapacağımız maçta sahada daha farklı olacağı inancındayım" açıklamasında bulundu.

ÖNE ÇIKANLAR
Karesi Spor
Gani Lawal 27 sayı, 12 ribaundla yıldızlaşırken Jerry Smith 14 sayı, 9 asist, 2 ribaund, 5 top çalma, Hazer Avcı 15 sayı, 8 ribaund, Şahin Ekmen 10 sayı, 3 ribaund, 3 asistle oynadı.
Akhisar Belediyespor
Reginald Holmes 13 sayı (0/5 üçlük), 3 ribaund, 3 asist, Emre Özpulat 12 sayı, 5 ribaund, Cenk Çekeroğlu 11 sayı, 5 ribaundluk istatistik oluşturdu.