22/10/2014

SCHWABİSCH HALL HEYETİ KARESİ İLÇESİ'Nİ İNCELEDİ

Karesi Belediyesi'nin Almanya'daki kardeş şehri Schwabisch Hall'den gelen 35 kişilik heyet, İzmir'deki temaslarının ardından Balıkesir'e geldi. Heyet, Karesi Belediyesi'ni, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'ni Hanımeli Pazarı'nı ziyaret etti ve Atatürk Parkı'nda kardeş şehir anıtının açılışına katıldı. Karesi Belediyesi, ilk fahri hemşehrilik beratını da Aydın Çelik'e verdi.

İlk olarak Karesi Belediyesi'ne gelen heyeti Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Hocaoğlu, Mürsel Sabancı, Karesi Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Mutlu Aydemir, Strateji ve Geliştirme Müdürü Ahmet İnan karşıladı. Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Schwabisch Hall ile ilişkilerin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayan Schwabisch Hall Mevlana Cami Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Çelik'e de fahri hemşehrilik beratı verdi. Schwabisch Hall Belediyesi'nden Dr. Karin Eißele-Kraft ise Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu'na, kendi şehirlerine ait bir fotoğraf hediye etti.
FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI
Heyeti Balıkesir'de ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, "Schwabisch Hall'i 6 kez ziyaret ettim, gösterilen ilgi ve alakadan çok memnun kaldım. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizleri Balıkesir'de Türk misafirperverliğiyle en iyi şekilde ağırlamayı arzuluyoruz" dedi. Ziyarette kardeş şehir ilişkilerinin kurulmasına sağladığı katkılar nedeniyle Mevlana Cami Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Çelik'e fahri hemşehrilik beratı verildi.
SIRRI YIRCALI ANADOLU LİSESİ İNCELENDİ
Schwabisch Hall heyeti, Karesi Belediyesi'ndeki temaslarının ardından Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'ne gitti. Heyeti, karşılayan okul müdürü Ali Duran, liseyi gezdirdi. Daha sonra öğrencilerden oluşan bir koro, heyete Türk Sanat Müziği seslendirdi. Ardından heyet, sınıfları gezdi.
Schwabisch Hall heyeti, Atatürk Parkı'na giderek kardeş şehir anıtının açılışlına katıldı.