20/05/2016

RKAL’ın Sanat Sokağı Sergisi’ni Başkan Yılmaz açtı

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Rahmi Kula Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen ve 70 eserin yer aldığı serginin açılışını yaptı.

RKAL öğrencileri tarafından Güzel Sanatlar dersinde, yıl boyunca yapılan toplam 70 eserin sergilendiği serginin açılış kurdelesini Okul Müdürü Sabri Eren ve öğretmenlerle birlikte kesen Başkan Yılmaz, sanatsal çalışmaların fazla olduğu şehirde huzurun da artacağını ifade ederek, “Marifet, iltifata tabidir. İltifat ne kadar çok olursa, marifet o kadar gelişir. Öğrencilerimizin yaptıkları eserleri sergilemesi ve eserlerin halkın beğenisini kazanması onların özgüvenlerini arttıracak ve yeteneklerini pekiştirecektir” açıklamasında bulundu.

BALIKESİR’İN İHTİYACI VAR

Balıkesir’in benzer sanatsal faaliyetlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çay Deresi projesinin içerisinde aynı anda bir çok sergiye ev sahipliği yapabilecek kapasitede güzel bir sergi salonunun bulunacağını söyledi ve “İnşallah proje bu yıl hizmete girmiş olacak” dedi. Rahmi Kula Anadolu Lisesi Müdürü Sabri Eren ise öğrencilerin derslerinin yoğunluğu arasında dinlenmek amacıyla beceri, duygu ve düşüncelerini tuvallere yansıttığını belirterek, “Öğrencilerimiz bu sergiyle sanata ne kadar yatkın olduklarını bir kez daha ispatladılar. Sanatsız kalan toplumlar yıkılmaya mahkumdur. Bu nedenle sanata daha fazla önem verip, öğrencilerimizin yeteneklerini açığa çıkarmaları noktasında destek olmamız gerekiyor" dedi. 70 eserin yer aldığı sergi 1 hafta boyunca gezilebilecek.