21/10/2016

Ortak miras Osmanlı için Karesi'de buluştular

Türkiye - Bosna Hersek Gençlik Değişimi programı kapsamında "Ortak Mirasımız Osmanlı" teması ile Türk ve Boşnak gençler tarihlerini öğreniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleri ve Karesi Belediyesi'nin sponsorluğu ile hayat bulan proje ile gençler geçmişlerini unutmayacak, geleceklerine sahip çıkacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleri, Karesi Belediyesi'nin sponsorluğu ile hayat bulan Türkiye - Bosna Hersek Gençlik Değişimi programı kapsamında 16 Boşnak genç Karesi Belediyesi'ni ziyaret etti. Osmanlı'nın Balkanlardaki yayılışı, Bosna'nın Osmanlı öncesi ve sonrasında yaşanmış dramlar ve Çanakkale Savaşı'nın ele alındığı "Ortak Mirasımız Osmanlı" temalı proje ile gençler geçmişlerini unutmayıp, geleceklerine sahip çıkacak.

"BOSNA İLE İLİŞKİLERİMİZ DAHA KÖKLÜ OLACAK"
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın makamında gençlerle buluşan Karesi Belediyesi Başkan Yardımcıları Yusuf Hocaoğlu, Mürsel Sabancı ve belediye meclis üyesi Serkan Sarı Balıkesir hakkında gençlere bilgiler verdi. Balkanlarda köklerinin olduğunu ve atalarının beraber cephelerde savaştıklarına vurgu yapan Hocaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu günlere gelmesinde atalarımızın emeği, kanı ve mücadelesi olduğunu söyledi. Balkanlarda, Çanakkale ve yakın tarihte yaşanan katliamlarda şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Hocaoğlu, "Bosna ile ilişkilerimiz devam ediyor. Bosna Ilıca Belediyesi ile kardeş şehir olduk. Kardeş şehrimiz sayesinde Bosna ile daha köklü ilişkilerimiz olacak. 2017 yılında Ilıca şehri ile öğrenci değişim programımız başlayacak. Bu değişimler bizlerin diyaloğuna renk katacak. Öğrenci değişim programlarını destekliyoruz" dedi.

"ORTAK MİRASLARIMIZI TANIYORUZ"
Gençlik Spor Bakanlığı'nın Yurt Dışı Değişim Programı'na ciddi destek verdiğini belirten Balıkesir Gençlik Merkezleri Müdürü Ersin Güçlü,  "Gençlik Spor Bakanlığı'nın Yurt Dışı Değişim Programı kapsamında 24-31 Mayıs tarihlerinde Balıkesir'den Bosna'ya gençlerimizi gönderdik. Bosna Genç Gönüllüler Hareketi'ndeki gençleri de Balıkesir'de ağırladık. Projenin teması 'Ortak Mirasımız Osmanlı.' Proje ile Osmanlı'nın Balkanlardaki yayılışı, Bosna'nın Osmanlı öncesi ve sonrası orada yaşanmış dramlar ve Çanakkale Savaşını ele alıyoruz. Gençlerimize, Osmanlı'nın başkenti Bursa, Balıkesir ve Çanakkale illerini tanıtacağız. Bu proje Gençlik Spor Bakanlığı ve il müdürlükleri düzeyinde yapılan bir projedir. Projemize sponsor olan Karesi Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz. Bu proje sayesinde gençlerimiz geçmişini unutmayacak geçmişi bilerek yaşayacak ve geleceğine sahip çıkacak" dedi.