08/11/2016

'Matematik Cepte' artık cebe sığmıyor

BAÜN, Karesi Belediyesi, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen 'Matematik Cepte' uygulaması ağını genişleterek, okul sayısını üçten sekize çıkardı. 580 öğretmenin soruları cevapladığı, 866 öğrencinin aktif olarak soru sorduğu Matematik Cepte uygulaması ile 39 bin 241 problem çözüme kavuştu.

Balıkesir Üniversitesi, Karesi Belediyesi, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve yüzlerce matematik öğretmenin işbirliği ile 2015 yılında hayata geçirilen Matematik Cepte uygulamasının Balıkesir Üniversitesi'nde öğrencilere yönelik lansmanı yapıldı. BAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılan lansmana; Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Narlı, Karesi ilçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, projeye danışmanlık yapan Prof.Dr. Fırat Ateş, Doç.Dr. Sebahattin İkikardeş, Doç.Dr. Tuncay Sarıtaş, öğretim görevlileri, matematik öğretmenleri, ve yüzlerce öğrenci katıldı. Lansmanda proje hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verildi.

3 OKULDAN 8 OKULA ÇIKTI
Geçen yıl üç okulda aktif olarak çalışmaya başlayan proje bu yıl; Zühtü Özkardaşlar Anadolu Lisesi, Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi, İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi, Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi, Balıkesir Anadolu Lisesi, İnebey Anadolu Lisesi, Adnan Menderes Anadolu Lisesi ve Şule Yüksel Şenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte toplam sekiz okula ulaşarak alanını genişletmeye başladı.

PROJE BAKANIN MASASINDA
Lansmanda öğrencilere hitap eden Balıkesir Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Narlı, "Üniversite, belediye, milli eğitim gibi kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları birlikte hareket ettiğinde çok güzel sonuçların ortaya çıkabildiğini Matematik Cepte projesinde gördük. Milli Eğitim Bakanımızın dikkatini çeken bir proje oldu. Proje şu anda bakanımızın masasında duruyor. Bakanımızın da destekleriyle bu projenin Türkiye gelinde yaygınlaşacağına inanıyorum. Proje için emek harcayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a, İlçe milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay'a, projeye danışmanlık yapan Prof.Dr. Fırat Ateş, Doç.Dr. Sebahattin İkikardeş ve Doç.Dr. Tuncay Sarıtaş çok teşekkür ediyorum" dedi.

ÜÇ KURUM OMUZ OMUZA VERDİ
Karesi İlçesi'nde velilerin eğitime çok önem verdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Karesi ilçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay,"Çocuklarımızın gelişmesi için velilerin maddi manevi  çok fedakarlıklar yapıyor. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibi eğitimde fırsat eşitliği noktasında özel eğitim desteği alamayan çocuklarımız içinde Balıkesir Üniversitesi ile birlikte omuz vererek Matematik Cepte projesini hayata geçirdi. İlçe milli eğitim müdürlüğü olarak da biz elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

"MATEMATİK CEPTE İLE BAŞARABİLİRSİNİZ"
Matematik Cep'te projesinin üç kurumun güzel çalışması ile ortaya çıktığını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bu projede çok güzel müşterek çalışma var. Soru çözmek bizi gerçekten hedefe götürüyor. Hedeflerimizi iyi belirlememiz lazım. Her öğrencimiz burada yapmış olduğu çalışmanın neticesine ulaşması gerekiyor. Bizim kendimizi geliştirmemizden başka hiç bir şansımız yok. Her şeye akıl koymak zorundayız. Her öğretmen kendi öğrencisinin kendisini daha iyi ifade edebilmesini ve başarılı olmasını ister. Önümüzde sınavlar var. Sınava girecek öğrencilerimizin Matematik Cep'te projesinden faydalanarak daha iyi şeyler yapmasını canı gönülden istiyorum. Teknolojiyi kullanmamız, dünya ile rekabet etmemiz gerekiyor. Her şeyin milli, bize ait olması gerekli. Bizlerin orijinal işlere imza atması gerekiyor. Bu işler de üniversite, kamu kurumları ve belediyenin ortak işbirliğinde yapacağı, velilerin de destekleyeceğiz işler olması gerekli.  İnşallah  bu projemiz yaygınlaşır ve daha çok öğrencimiz faydalanır. Bu projeye emek veren bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Allah bütün sınava girecek öğrencilerimize de zihin açıklığı versin" açıklamasında bulundu.

ÇİFT-YÖNLÜ DOĞRUDAN İLETİŞİM
"Matematik Cepte" projesi; öğrencilerin matematik konuları ile ilgili soruları çözerken karşılaştıkları sorunları mobil iletişim araçları ile çift-yönlü doğrudan iletişime geçeceği matematikte uzman öğrenciler ile paylaşmaları neticesinde problem çözme dönütleri elde edecekleri bir uygulama.

UYGULAMA GOOGLE PLAY VE APP STORE
Öğrencilerin çözemedikleri soruları cihaz kamerası ve entegre yazılım sayesinde online olarak sistemdeki öğretmenlere sorabildikleri ve sistemdeki öğretmenlerin de bu soruları cevapladığı bir platform oluşturan Karesi Belediyesi, bu uygulamayla Balıkesir'in eğitimde fark yaratan bir şehir olmasına da katkı sağlayacak. Matematik Cepte uygulamasını öğrenciler Google Play ve App Store üzerinden indirebilecekler.