28/12/2017

Karesispor'da 30 bin kişilik dev aile büyüyor

2014 yılında Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından kurulan ve başarılarıyla Türkiye çapında yankı uyandıran Karesispor 2.Olağan Genel Kurulu'nda Ahmet Ayan güven tazeledi. Karesispor'un çeşitli branşlarda 30 binden fazla kursiyeri olduğunu açıklayan Başkan Yılmaz, "Bu şehirle bu kulüp bir marka olma yolunda ilerliyor. Karesispor bizim övüncümüz oldu" dedi.

Karesispor 2. Olağan Genel Kurulu Karesi AVM'de üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Ahmet Ayan, tek aday olarak katıldığı kongrede yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Kongreye, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda sporsever katıldı.

KARESİSPOR’DA AYAN YENİDEN BAŞKAN
Program Karesispor Başkanı Ahmet Ayan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ahmet Ayan konuşmasına Karesispor’un çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini sağlamak ve başarılı, mutlu, huzurlu nesiller yetişmesi için kurulduğunu ve kısa bir sürede yakalanan başarılarla kulübün ivme kazanarak şehrin takımı olduğunu belirtti. Ayan, "Karesispor'un, ailelerin çocuklarını güvenle teslim edebildiği, yerli ve milli değerlerimizin yanında manevi değerlerin de öğretildiği bir spor kulübü haline gelmemiz gururlanma sebeplerimizden bir tanesidir. Bu yolda bizleri her zaman destekleyen Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a, kulüp müdürü Yahya Bey’e ve antrenör ve sporcularıma tek tek teşekkür ederim’’dedi.

BU KULÜP ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPACAK
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz konuşmasına Karesispor’un Balıkesir için büyük bir değer olduğunu söyleyerek başladı. Başkan Yılmaz, "Şehirde kaliteli yaşamı sağlamak çok uzun vadeli projeler ve sürdürülebilir projelerle yapılabilir. Biz araçları amaç edinmeden şehrimizde belirli değişiklikleri yapmak için kolları sıvadık. Spor bunun için çok önemli bir araçtır. Çünkü hem birleştirici, hem kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıcı en önemli unsurlardan bir tanesidir. Yaklaşık 30 bin'e yakın öğrenci bize kursiyer olarak kayıt yaptırmış. Yüzme havuzlarımıza ve kurslarımıza gelmiş. Kulübümüz basketbolda çok ciddi bir başarı yakaladı. Arzu ettiğimiz şey şuydu: Her okula bir voleybol, bir futbol ve bir de basketbol topu hediye edelim ve okulların bahçesine bu sporları yapabilecekleri, görsel olarak da onları tatmin eden sahalar yapalım. Bilin ki bu şehir için çok önemli bir örgütlenmenin temelinde varsınız.  Bu kulüp çok önemli işler yapacak. Bu şehirle bu kulüp bir marka olma yolunda ilerliyor. Ama hem övünç kaynağımız hem de şehre ve topluma çok önemli şeyler kazandırdığımız bir kulüp olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor bu fırsatla yeni yılda da hepinize huzur dolu bir yıl diliyorum" dedi.

"KARESİSPOR'UN ŞEHRE KATKISI ÇOK"
Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, "Ben hiçbir zaman için bir takımın bu kadar fanatiği olmadım ama bundan da keyif alıyorum. Bir yıl içinde de bu kadar maça gitmedim. Bana bu mutluluğu ve sevinci yaşattıkları için Karesispor’a da çok teşekkür ederim. Yaşayan bir şehir gerçekten çok önemli, şehir nasıl yaşar sorusunu da sormak lazım. Şehir, sanatla, sporla, kültürel ve sosyal faaliyetle yaşıyor. Bu noktada Karesispor’un yaşayan şehre katkısı çok fazla. İki haftada bir Cumartesi günleri iki saat kaliteli zaman geçirmeye fırsat veriyor Karesispor. Çok kısa zamanda elde ettiği başarılarla, ki bu başarılar ekibi ve kurumsal yapıyı gerektiriyor. Böyle bir ekibi oluşturduğu için Belediye Başkanımıza ve kulüp başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bazı takımlar var görüyoruz, kurum takımları. Onların taraftarı olmuyor. Ama biz Cumartesi günü Karesispor maçlarında görüyoruz ki salon tıklım tıklım. Üniversitemizde fakültelerden geliyorlar, fabrikalardan geliyorlar bunlar güzel işaretler. Ben bu duygularla Karesispor’a Süper Lig yakışır diyorum ve herkesi tebrik ediyor teşekkür ediyorum" dedi.

YÖNETİM KURULU
Delegelerin tümünün oyunu alan Karesispor Başkanı Ahmet Ayan, yeni dönemde de Karesispor başkanlığı görevini sürdürecek. Yönetim kurulunda ise şu isimler bulunuyor:  Güvenç Guruş, Levent Mertoğlu, İshak Babaç, Talha Esen, Cem Özşıklıoğlu, Murat Gökdemir.