03/01/2018

Karesispor’dan taraftarına Yeni yıl hediyesi

Karesispor’dan taraftarına Yeni yıl hediyesi Türkiye Basketbol Ligi’nin 16. haftasında evinde konuk ettiği Düzce Belediye’yi 79-69 mağlup ederek 3 haftalık galibiyet serisi yakaladı, taraftarlarına erken yılbaşı hediyesi verdi.

Karesispor karşılaşmaya Alican Güney, Gani Lawal, Hazer Avcı, Jerry Smith, Umutcan Özyıldırım; Düzce Belediye ise Corin Henry, Genco Ozan Dilik, Kyle Hunt, Ersin Görkem ve Mesut Ademoğlu beşi ile başladı. Karşılaşmaya Hunt’ı pota altında etkili kullanarak başlayan Düzce Belediye, 02.40’ta 8-2 öne geçti. Bu dakikadan sonra Jerry Smith ile dış atışlarda sayılar bulan Karesispor, 14-0’lık seri yakaladı ve 16-8 öne geçti. İlk çeyrek Karesispor’un 22-16’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci çeyreğe de Jerry Smith’in üçlükleri ile başlayan Karesispor, 13.29’da farkı 14 sayıya çıkardı (32-18). Düzce Belediye’nin sayı bulmakta zorlandığı bu bölümde Karesispor, boyalı alandan Lawal ile farkı açtı. Devreye de Karesispor’un 47-30 üstünlüğüyle gidildi.

Karesispor, üçüncü çeyreğe sayı bulmakta zorlanarak başlarken konuk takım Henry ve Hunt ile etkili oldu. 3. çeyreğin sonlarında Sezgin ve Lawal ile sayı üreten Karesispor, son çeyreğe de 66-52 önde girdi.

İki takımın da sayı bulmakta zorlandığı son çeyrekte Hunt ve Henry ile 7 sayı üreten konuk takım farkı tek hanelere indirdi (72-65). Kalan bölümde farkın kapanmasına izin vermeyen Karesispor, salondan 79-69 galip ayrıldı.

Karesispor’da 22 sayı, 8 ribaund, 7 asist, 5 top çalma ile oynayan Jerry Smith takımın en skorer ismi olurken; Düzce Belediye’de ise Kyle Hunt 25 sayı, 7 ribaund ile oynadı.

Maçın ardından değerlendirme yapan Karesispor Başantrenörü Fahri Güler, takımın son 7 haftada 6 galibiyet aldığını hatırlatarak Düzce Belediye maçını kazanıp taraftara yeni yıl hediyesi verdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Bu sezonda ilk kez üst üste 3 maçı kazandıklarını belirten Güler, “Son 7 haftada 6. galibiyetimizi aldık. Önümüzde Yalova deplasmanı var. Tüm konsantrasyonumuzla bu maça hazırlanmaya başlayacağız” dedi.