29/11/2016

Karesi'nin dünü bugünü ve geleceği

Tarihi 13. yüzyıla dayanan  Karesi İlçesi, Karesi Belediyesi'nin estetik dokunuşlarıyla ecdada ve medeniyet değerlerine yakışır hale geliyor. Karesi Belediyesi kentin tarihi değerlerini 21. yüzyıl vizyonu ile yorumlayarak geleceğe taşıyor.

Balıkesir Karesi İlçesi'nin en eski camileri Yıldırım ve Şeyh Lütfullah, Necmettin Erbakan Meydanı, Yeşilli Caddesi ve bağlantı yolları antik dekoratif  taş, yer ışıklandırması, bitkilendirme çalışmaları ve tarihi dokusuna uygun çevre düzenlemeleri ile buram buram tarih kokuyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un destekleri sayesinde Necmettin Erbakan Meydanı'nı şehre kazandıran Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ilçenin marka şehir olması konusunda büyük adımlar atıyor.

"HALKIMIZ, ŞEHRİN SAKİNİ DEĞİL SAHİBİ"
Geleceğe heyecanla bakan, sürekli değişen ve gelişen, marka şehir oluşturmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Karesi Belediyesi olarak yeni Türkiye hedefleri doğrultusunda ecdat mirasımıza sahip çıkarak hızla ilerliyoruz. Medeniyet değerlerimizi, 21. yüzyıl vizyonu ile yorumlayarak, yaşayan şehir Karesi'yi hayata geçiriyoruz. Karesi gibi kadim bir şehri; yaşanabilir, temiz, hizmet kalitesi yüksek, bütün sosyal kesimlerinin kendilerine hayat alanı bulabileceği, herkesin sahipleneceği bir şehir olarak dinamik tutmak ve geleceğe taşımak için geçmişi, bugünü ve geleceği düşünerek planlamalarımızı yapıyoruz. Tüm bu çalışmaları yapmadan önce de ekiplerimiz, esnafımız ve mahalle sakinlerimizle bire bir görüşerek, onların da düşüncelerini alarak hareket ediyoruz. Bu şehrin sakini değil sahibi olmak için çalışıyoruz" dedi.